Insula Pastelui si Desertul Gobi – doua istorioare eco-antropologice
 

Insula Pastelui si Desertul Gobi. Ce ar putea avea in comun doua locuri atat de indepartate unul de celalalt si atat de diferite din punct de vedere geografic – o insula izolata in imensitatea Pacificului si un podis arid in inima continentului asiatic?

Fara a vrea sa inlatur vraja pe care probabil v-au lasat-o lecturile mai vechi ale adolescentei sau documentarele mai noi ale canalelor educative, va invit sa vedeti aceste doua locuri prin ochii expeditionarului modern si sa descoperiti, prin intermediul unor istorii eco-antropologice, nebanuitele lor asemanari.

Neobisnuitele tehnici agricole din Rapa Nui si apele pierdute ale Mongoliei Interioare spun aceeasi poveste – civilizatii spectaculare pot aparea chiar si in cele mai inospitaliere locuri de pe pamant. Continuitatea lor insa poate fi pusa in pericol de chiar lipsa de masura a interventiei omului.

Chiar daca nu va fi vorba despre Moai sau splendidul Xanadu, sunt sigura ca plimbarea prin gradinile de bolovani din Insula Pastelui si povestea Orasului Negru va va starni curiozitatea si dorul de aventura in egala masura.Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!