Geanta, aparent un accesoriu cautat doar pentru functionalitatea sa, este unul dintre elementele semnificative ale garderobei şi imaginii femeii in societate – emblema a afluentei financiare şi a pozitiei in societate, depozitar al secretelor purtatoarei, simbol al responsabilitatilor ei in continua expansiune.

Va invitam sa participati la un curs care incearca sa puna geanta intr-o noua perspectiva, pornind de la istoria acestui accesoriu in lumea occidentala, sondand evolutia sa in stransa legatura cu modificarile survenite in vestimentatie de-a lungul secolelor, expunand schimbarile prin care forma şi designul gentii au trecut odata cu noile tehnologii şi materiale aduse de Revolutia Industriala, cu cerintele economice ale vremii, cu rolul din ce in ce mai important pe care femeia l-a jucat in societate şi, nu in ultimul rand, in corelatie cu tendintele din industria modei.

Imaginea gentii a cunoscut o continua metamorfoza de-a lungul timpului, iar cursul propus de fundatie incearca sa parcurga etapele acestei metamorfoze facand referiri vizuale atat la picturi şi gravuri ale unor artisti celebri, cat şi la filme şi reviste de moda. Vom vorbi nu numai despre rolul posetei in moda, dar şi despre simbolistica acesteia in psihologia feminina şi felul in care poseta este perceputa in mentalul comun. Vom discuta impreuna mult ravnitele genti ale marilor case de moda, vom dezbate pe tema imitatiilor şi a modelelor autentice şi vom vedea ce ne poate spune o geanta despre femeia care o poarta.

Participantii vor putea admira şi studia indeaproape genti vintage care vor fi folosite ca suport de curs pentru a ilustra diferitele stiluri şi forme de genti ale sfarsitului de secol XIX şi ale secolului XX. Vor fi proiectate numeroase imagini.

Structura curs

Atelierul 1
O istorie a gentii din Evul Mediu pana in prezent

Stramosii gentii in Evul Mediu, gentile de sub haine;
Evolutia gentii ca urmare a evolutiei vestimentatiei pe parcursul secolelor;
Geanta şi Revolutia Industriala;
Geanta in secolul XX;
Formele viitorului.

Atelierul 2
Geanta, functionalitate sau frivolitate

Geanta, simbol al psihologiei feminine;
Evolutia treptata a responsabilitatilor şi rolului femeii in societate in corelatie cu geanta de la bratul femeii;
Geanta, functionalitate sau frivolitate;
Formele, materialele şi functionalitatea gentii;

Atelierul 3
Geanta, industria modei şi viata de zi cu zi

Rolul gentii in industria modei;
Industria luxului, geanta intre simbol al pozitiei in societate şi important pilon financiar al caselor de moda;
Genti cu statut de icon, dorite, imitate, invidiate: Hermes Birkin şi Hermes Kelly, Lady Dior, Chanel 2.55, Fendi Baguette, Louis Vouitton Speedy, Fendi Selleria;
Geanta autentica versus imitatie, cum o recunosti, cum o cumperi, cum o porti;
Cum iti asortezi geanta.


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!