Eveniment cu antropologul Vintilă Mihăilescu – ”Eu îmi apăr sărăcia”… sau despre bogăţia României
 

Vă invităm la o nouă conferinţă cu antropologul Vintilă MIHĂILESCU, unul dintre cei mai îndrăgiţi, nonconformişti şi carismatici intelectuali români, profesor universitar doctor şi directorul Departamentului de Sociologie a Facultăţii de Ştiinţe Politice, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative.

“În mod paradoxal, „sărăcia” României – mai exact, subdezvoltarea industrială a spaţiului rural – reprezintă şi o „zestre a pământului” (N. Georgescu-Roegen), care, la rândul ei, poate întemeia o dezvoltare sustenabilă în sensul profund al termenului. În prezent, 90% din terenul României are potenţial ecologic, iar The European Organic Monitor constată că „pentru următorii 5 ani, piaţa BIO românească are cel mai mare potenţial de creştere în industria organică europeană”.

La aceasta se adaugă tradiţii artizanale încă vii, care nu trebuiesc doar conservate din trecut, ci şi promovate pentru viitor. Prezentarea de faţă urmăreşte modurile în care această dublă moştenire, naturală şi spirituală, poate genera o dezvoltare cu rost prin strategia „tradiţiilor creative”. – Vintila Mihailescu

Aceasta este ultima conferinta din “Ciclul Fotograme ale societăţii româneşti actuale care s-a derulat in cinci întâlniri:

  1. Excepţionalismul românesc
  2. Două Românii sau două tranziţii?
  3. România interioară şi România exterioară: Migraţie şi demografie
  4. În căutarea clasei de mijloc pierdute
  5. Eu îmi apăr sărăcia… sau despre bogăţia României

 


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!