Dumitru Borţun
 

Dumitru Borţun este Doctor în Filosofie şi profesor la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice a Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti – SNSPA, unde predă cursurile „Analiza discursului public”, „Etică în comunicare”, „Semiotică. Teorii ale limbajului” şi „Responsabilitate socială corporativă”, la Facultatea de Management din cadrul SNSPA, unde predă cursul de „Etică în afaceri şi responsabilitate socială corporativă”.

În 2009, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţilor din România – ANSOC l-a premiat cu titlul de Profesor Bologna, acordat profesorilor care „sunt apreciaţi de studenţi, aduc plus de valoare educaţiei din România şi sunt modele pentru studenţi”.

A publicat peste 100 de studii, eseuri, articole şi interviuri în volume colective, publicaţii de specialitate şi reviste de cultură.

Este autorul mai multor cursuri universitare, precum şi al cărţilor Bazele epistemice ale comunicării (Ars Docendi, 2002; Tritonic, 2013), Relaţiile Publice şi noua societate (Tritonic, 2005 şi 2012), Responsabilitatea socială corporativă: de la relaţii publice la dezvoltare durabilă, coordonator (Tritonic, 2012), Mareea neagră. Limba română sub asediu (Tritonic, 2016).

Este membru în consiliile de redacţie ale mai multor publicaţii: Revista Română de Jurnalism şi Comunicare (din 2000), Journal of Medicine and Life (din 2008), Interstudia (din 2010) , Geopolitica (din 2014)  etc.

Este membru fondator al Asociaţiei Române de Relaţii Publice – ARRP (din 1995). Adunarea Generală din 2 martie 2005 l-a ales Preşedintele ARRP, funcţie pe care a deţinut-o până în mai 2008. În prezent este Preşedintele Juriului de Onoare al ARRP. De asemenea, este membru fondator al Asociaţiei Formatorilor în Comunicare – AFCOM (din 2007).


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!