Decât o Revistă: cum poţi face jurnalism independent în România
 

Fundaţia Calea Victoriei vă invită joi, 4 august, la o discuţie despre jurnalism, curaj şi creativitate. Ne ȋntâlnim la ora 19.00, la Clubul Ţăranului, cu editorul Decât o Revistă, Cristian Lupşa, să aflăm cum s-a născut – şi ce vrea – cea mai bine scrisă şi editată revistă din ţară.

DoR e un trimestrial care publică poveşti despre cum trăim azi. Folosind eseuri, jurnalism narativ, ilustraţie şi fotografie, DoR aprofundează o varietate de subiecte pe care le discutăm acasă, la muncă sau la bere: schimbări sociale, tendinţe culturale, decizii personale.

Veţi afla cum s-a născut DoR şi ce înseamnă că faci jurnalism independent într-o piaţă media superficială, confuză şi ameninţată cu irelevanţa. Prezentarea va fi urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri la care va participa toată echipa DoR.

Iată un fragment din povestea pe care o veţi auzi:

“Ne-am întrebat cum ar fi să facem o revistă aşa cum ne dorim noi. Fără presiunea departamentului de business, fără target impus. Cu texte-spectacol şi vizual şlefuit. Apoi am început să propunem nume. Nu mai ţinem minte nici unul înainte de Decât Revista. Aici s-a aprins un bec; apoi i-am adăugat un o.

Am decis că e un nume perfect pentru că vorbea despre o tendinţă contemporană, cum trebuia să facă toată revista. Era puţin obraznic, dar şi corect în sintagma “citesc Decât o Revistă”. Aveam şi scuza s-o publicăm doar o dată, ca să ne dovedim atât nouă, dar şi industriei, că se poate. Că din respect pentru jurnalismul de calitate şi designul creativ poţi scoate o revistă în care să te pierzi citind.”

* Taxa de intrare include un exemplar la alegere din DoR.


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!