Concertul Extraordinar de Anul Nou: ediţia a X-a, în 6 ianuarie 2024, la Opera Naţională Bucureşti

EVENIMENTUL ESTE SOLD OUT

SPLENDID MOZART

Bilete sunt disponibile pe site-ul ONB sau la casa de bilete a Operei Naţionale Bucureşti.

Fundaţia Calea Victoriei vă invită sâmbătă, 6 ianuarie, de la ora 19.00, la Concertul Extraordinar de Anul Nou, ediţia a X-a, un eveniment de gală dedicat celui mai mare muzician din toate timpurile, Wolfgang Amadeus Mozart.

Publicul prezent la această celebrare a muzicii clasice se va bucura, la început de an, de întâlnirea cu patru artişti de marcă: dirijorul Tiberiu Soare, soprana de coloratură Mădălina Barbu, pianistul Horia Mihail şi baritonul Adrian Mărcan.

Aceşti muzicieni înzestraţi cu sensibilitate, forţă şi o mare expresivitate vor aduce în faţa noastră capodopere ale muzicii compuse de W. A. Mozart, de la Concertul nr. 23 în La Major pentru pian şi orchestră până la uverturi, arii şi duete celebre.

Vom călători imaginar în Viena lui Mozart, în saloanele palatelor din secolul al 18-lea, unde artistul era invitat să încânte publicul aristocrat, în sălile de concerte ale epocii, vom auzi foşnetul costumelor de mătase şi tafta, vom simţi parfumul perucilor fanteziste, paşii dansatorilor de menuet. Vom experimenta stări de graţie şi introspecţie luminoasă, vom trăi extazul produs de o muzică atemporală, toate acestea în decorul fastuos şi elegant al Operei Naţionale Bucureşti.

Mădălina Barbu, una dintre cele mai fermecătoare soprane de coloratură, o voce specială, cu o luminozitate de cristal, va juca rolurile feminine din spectacol, între ingenuă şi seducătoare, fiind însoţită de către baritonul Adrian Mărcan, o voce robustă, senzuală şi rafinată, care va interpreta rolurile masculine, făcând publicul feminin să ofteze, visător.

Excepţionalul pianist Horia Mihail va aduce în faţa noastră unul dintre cele mai frumoase concerte de pian ale lui Mozart, o compoziţie cu elemente romantice, tumultoase, nostalgice şi jucăuşe, care ne va imersa în universul fascinant al marelui Wolfgang Amadeus Mozart.

Carismaticul Tiberiu Soare va dirija Symphactory Orchestra, un ansamblu de tineri muzicieni care abordează repertorii variate, de la baroc la muzica modernă, de la cameral la simfonic şi operistic. Orchestra noastră a participat la festivaluri precum „George Enescu”, „Mozartissimo”, „Simfonii de vara”, „Zilele Europei la Casa Lipatti”, „Bucharest Music Film Festival”.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Casei de Avocatură BONDOC & ASOCIAŢIIMidas Electronics, PwC România, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmbureşti, Sloop şi WIN Gallery.

Coproducători: Trinitas TV şi Radio România Muzical

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France International, Magic FM, Metropola TV, Observator Cultural, Forbes, Zile şi Nopti, Avantaje, Radio Guerrilla, Cărtureşti, Munteanu, Aici a Stat, Bookhub, TPU, Spotmedia, Kudika, IQads, Smark, Bucureştii Vechi şi Noi, România Pozitivă, Bucureşti City News.

Vârsta minimă recomandată pentru acest spectacol este de 10 ani.

Ilustraţie realizată de Roma Gavrilă