Concertul Extraordinar de Anul Nou din 7 ianuarie 2022, la Opera Naţională Bucureşti

Călătorie muzicală în Viena din La Belle Epoque

Fundaţia Calea Victoriei şi Opera Naţională Bucureşti vă invită vineri, 7 ianuarie 2022, de la ora 18.30, la Concertul Extraordinar de Anul Nou, eveniment de gală aflat la a VIII-a ediţie.

Începeţi anul 2022 alături de dirijorul Tiberiu Soare împreună cu trei solişti talentaţi: soprana Mădălina Barbu, soprana Renata Vari şi tenorul Alfredo Pascu. Acordurile orchestrei Operei Naţionale Bucureşti ne vor purta într-o călătorie sonoră efervescentă în lumea muzicală vieneză din a doua parte a secolului al XIX-lea.

Publicul prezent la acest concert va fi încântat de splendidele compoziţii ale celor doi Johann Strauss, tatăl şi fiul, ale lui Brahms, Waldteufel, Léhar şi Kalman; un program plin de energie, pasiune şi graţie care cuprinde valsuri, polci şi arii celebre din operete vieneze.

Intraţi în atmosfera muzicală a Vienei din La Belle Epoque, acea perioadă de glorie a muzicii vieneze care naşte în iubitorii de muzică o nostalgie a unor vremuri strălucitoare în care fracul nu era purtat doar de cei din orchestră, ci şi de domnii care mergeau la concerte şi baluri însoţiţi de doamne în rochii ample, elegante, cu bijuterii şi parfumuri preţioase.

Dirijorul Tiberiu Soare consideră că această perioadă, pe care o vom recrea muzical în frumoasa sală a Operei Naţionale Bucureşti, reprezintă epoca de aur a muzicienilor, un moment de maximă emulaţie şi apreciere din partea publicului, când apariţia unei noi compoziţii muzicale în Viena reprezenta un eveniment cultural şi social mult aşteptat de public.

Eveniment realizat cu sprijinul Midas Electronics, Casa de Avocatura Bondoc şi Asociaţii, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmbureşti, Bien Savvy şi Florăria Magnolia

Parteneri media: Agerpress (Agenţia Naţională de Ştiri), Forbes România, TVR, România TV, Zile şi Nopţi, Ziarul Metropolis, Observatorul Cultural, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Romantic FM, Radio France International, Radio Itsy Bitsy, Leviathan, Spot Media, Marea Dragoste, News Bucureşti, Reuşita TV, Bucureşti Business, 9am, Kudika, Garbo, Revista Avantaje, Revista Psychologies, Cinemagia, Bookhub, IQads, Bucureştii Vechi şi Noi.

Bilete sunt disponibile pe http://www.tickets.operanb.ro/  sau la casa de bilete a Operei Naţionale Bucureşti.

Vârsta minimă recomandată pentru acest spectacol este de 6 ani.

Afiş – ilustraţie realizată de Mr Musette.