Atelier de design floral pentru Pasti
 

Design-ul floral este arta de a imbina florile si alte parti ale plantelor – frunze, tulpini, etc. – intr-o compozitie armonioasa, placuta privitorului. In acelasi timp, design-ul floral este o indeletnicire fascinanta, creativa si extrem de variata. Alaturi de cunostintele de specialitate, abilitatea de a sfatui cu grija si consideratie clientii, atat in momentele vesele cat si in cele de cumpana este una din cele mai importante calitati ale unui florist.

Va propun o introducere destinsa si relaxanta in arta aranjamentelor florale. Vom descoperi ca florile nu sunt doar elemente de decor – fascinante prin ele insele, ci sunt si un mijlocitor al emotiilor noastre – emotiile celui care le daruieste, cat mai ales ale celui care le primeste.

Acest atelier se adreseaza tuturor celor care vor sa isi petreaca timpul liber in compania florilor, care au transformat intr-o pasiune infrumusetarea propriei vieti si a celor apropiati prin intermediul plantelor.

Atelierul va avea o componenta teoretica si una practica.

In partea teoretica vom invata despre elementele ce stau la baza design-ului floral : forma, textura, spatiul si culoarea.

Extrem de delicate, florile taiate au nevoie de o intretinere speciala. Impreuna vom descoperi care sunt conditiile optime de pastrare a florilor si modalitatile de prelungire a vietii acestora.

Dincolo de toate aceste aspecte tehnice, nu trebuie sa uitam ca florile sunt mesagerii trairilor si intentiilor noastre – ai recunostintei, prieteniei, aprecierii, compasiunii sau dragostei noastre. Inca din antichitate, florilor le-au fost atribuite diferite semnificatii. De exemplu, in perioada Victoriana, indragostitii se foloseau de simbolistica florilor pentru a-si trimite mesaje secrete, dand nastere astfel unui adevarat limbaj al florilor. Vom patrunde putin in tainele acestui limbaj si poate ca acest lucru va va ajuta sa priviti dintr-o alta perspectiva alegerea florilor cu care va impodobiti casa ori pe care le daruiti.

Avand ca fundament toate aceste elemente, in partea practica vom realiza impreuna un aranjament pentru masa festiva. Avand in vedere apropierea Sarbatorilor Pascale, acest  aranjament sigur va impresiona oaspetii pe care ii veti avea la masa de Paste. La sfarsitul atelierului, cursantii vor lua cu ei aranjamentul realizat individual.

 Atelierul dureaza doua ore si jumatate.

Aranjamentele florale din fotografii sint realizate de lector.


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!