“Premii de Excelenta” si “Premii de Rezistenta” acordate lectorilor si colaboratorilor fundatiei
 

Fundatia Calea Victoriei a sarbatorit in 4 decembrie, la Hanul lui Manuc, cinci ani de la lansarea unei fericite aventuri culturale care a devenit, in timp, o mica “universitate alternativa” deschisa celor interesati de domeniile umaniste si culturale, indiferent de virsta si pregatirea lor.

Fundatia Calea Victoriei a acordat, la cinci ani de la lansare, premiile “Pasarea de Foc” profesorilor sai si partenerilor strategici. Inainte de festivitatea de premiere grupul Nectarie Protopsaltul a susţinut un frumos concert de muzică bizantina si traditionala de Crăciun.

Lectorii fundatiei care au fost premiati cu premii de excelenta sunt:

  1. Dna Georgeta Filitti, istoric, specializat pe istoria Bucurestilor
  2. Dna Adina Nanu, critic, istoric de arta, specialist istoria costumului
  3. Dl Neagu Djuvara, istoric si scriitor
  4. Dl Vintila Mihailescu, antropolog
  5. Dl Tiberiu Soare, dirijor
  6. Dl. Andrei Plesu, filozof si eseist

Partenerii care au primit premii de excelenta prin implicarea lor in proiecte culturale si sprijinul inimos si sustinut, acordat Fundatiei Calea Victoriei sint:

  1. Cercul Militar National – director, Colonel Cristian Dorca  – gazda “Lunii Bucurestilor”  si a Balului Bucurestiului Interbelic
  2. Teatru Odeon – director, D-na Dorina Lazar  – gazda si coorganizator conferinte si cursuri pentru tineri si copii
  3. Hanul Manuc – Printul Constantin Cantacuzino – gazda conferintelor “Divanul lui Manuc” cu istoricul G Filitti si invitatii sai
  4. Grand Hotel Continental  – gazda unor numeroase evenimente culturale

Premiul “Pasarea de Foc” este o lucrare originala realizata in tehnica mixta de Arina Gheorghita, pictor si ilustrator, profesor al Fundatiei Calea Victoriei.

Simbolul ales pentru acest premiu vrea sa sugereze faptul ca lectorii fundatiei sint asemeni acestei pasari fabuloase, prin capacitatea lor de a fermeca auditoriul prin charisma lor, prin legatura pe care o creeaza intre trecut–prezent-viitor si prin capacitatea lor de a se reinventa, pastrind mereu vraja primei aparitii.

Peste 40 de tineri profesori au primit “premiul de rezistenta” pentru cursurile de succes derulate in cadrul fundatiei in urmatoarele domenii: istorie, arte plastice, actorie, antropologie, folclor, astronomie, istoria costumului, design, dezvoltare personala, filozofie, fotografie, jurnalism, muzica, istoria religiilor, teologie, mistica, scriere creativa si literatura.

Multumim din suflet celor care au fost si sint alaturi de noi in aceasta frumoasa aventura culturala!


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!