Cursuri şi evenimente culturale gratuite pentru tineri in octombrie 2015

În luna octombrie, lansăm o nouă campanie prin care oferim studenţilor şi elevilor din Bucureşti CURSURI GRATUITE în domenii umaniste. Odată cu începerea şcolii şi a facultăţii, tinerii se pot bucura de activităţi extracurriculare, prin care să îşi completeze studiile şi să îşi dezvolte propriile talente şi aptitudini.

De opt ani, Fundaţia Calea Victoriei acordă tinerilor şansa de a studia gratuit subiecte fascinante, care le pot dezvălui o direcţie profesională sau le pot deschide noi perspectivele culturale. Peste 8000 de bursieri s-au bucurat deja de participarea gratuită la cursurile şi evenimentele Fundaţiei.

Cu ajutorul unor lectori entuziaşti şi bine pregătiţi (actori, profesori, cercetatori, coacheri sau artişti), elevii şi studenţii pot descoperi domenii umaniste precum: Istoria, Muzica, Filozofia, Pictura, Astronomia, Psihologia, Arhitectura, Antropologia, Literatura, Istoria Religiilor, Istoria Artelor sau Arheologia.

De asemenea, prin participarea la cursuri, tinerii vor interacţiona cu persoane de vârste diferite, cu studii şi ocupaţii variate, dar cu interese comune. Atmosfera cursurilor este relaxată şi interactivă, iar lectorii încurajează schimbul de idei şi cercetarea individuală a unor teme originale.

Cererea de participare gratuită la curs poate fi trimisă pe adresa: [email protected] şi trebuie să contină numele atelierului şi motivaţia solicitării bursei, vârsta cursantului, instituţia de învăţământ la care studiază în prezent.

Aplicaţiile pentru burse se primesc cu cel putin o zi înainte de începerea cursului şi acceptarea cursantului se face în funcţie de locurile disponibile şi de calitatea (ortografie, continut, adresare adecvata) cererii trimise pe mail.

Locurile sunt limitate şi se ocupă în ordinea înscrierilor.

Cursurile şi evenimentele la care elevii şi studenţii pot participa gratuit sunt:

Atelier de Scenaristică – Cum se scrie un film, din 5 Octombrie  – locuri cu bursa epuizate

Scoala pentru FREELANCERI!, cu Alina Buzatu, din 6 Octombrie  – locuri cu bursa epuizate

ANTICHITATEA CLASICA: glorie, nostalgie si calatorii la marginea lumii, cu Mario Barangea, din 7 Octombrie  – locuri cu bursa epuizate

SPATII SACRE: piramide, temple si munti stravechi, cu Cristian Vechiu, din 8 Octombrie   – locuri cu bursa epuizate

Introducere in DESIGN INTERIOR SI ARHITECTURA, cu Cristina Pana, din 15 Octombrie  – locuri cu bursa epuizate

Visele: semnificatii si simboluri, din 16 Octombrie – locuri cu bursa epuizate

Introducere in Iudaism, din 19 Octombrie   – locuri cu bursa epuizate

Atelier de INTELIGENTA EMOTIONALA, cu Adela Iepure, din 23 Octombrie  – locuri cu bursa epuizate

Mazurcile lui Chopin şi Skriabin: Dialog cu muzică pentru pian, in 24 Octombrie

Atelier de Astronomie – teorie si observatii astronomice, din 27 Octombrie  – locuri cu bursa epuizate

Atelier de Networking: Arta de a stabili si mentine relatii, din 4 Noiembrie  – locuri cu bursa epuizate