Impresii si Testimoniale impartasite de cursanti
 

Vara aceasta v-am pregatit o varietate de scoli de vara interesante. Multe dintre ele, precum Atelierul de Branding sau Scoala de vara: Introducere in Istoria Artei, urmeaza sa aiba loc. Dar despre scolile deja desfasurate nu o sa va spunem foarte multe; in schimb va impartasim impresiile cursantilor ce au participat la scolile de vara de pana acum. Vestea buna este ca multe dintre aceste scoli de vara se vor relua. :-)

“Va multumesc mult pentru ideea si organizarea atelierului de bijuterii soutache. Este o arta deosebita, iar satisfactiile ca poti crea un obiect atat de frumos si unic sunt imense. O mentiune speciala pentru doamna Mariana Tanasescu, care are un simt artistic special si stie sa explice foarte frumos. Astept pe viitor si alte ateliere de creatie cu aceeasi profesoara extaordinara.”

“Saptamana trecuta am participat, in calitate de bursier, la scoala de vara “Introducere in antropologia culturala” a domnului profesor Mirel Banica. As vrea sa va multumesc pentru aceasta oportunitate deosebita. Abordarea originala a domnului Banica a transformat cele 5 ateliere intr-o activitate placuta, lipsita de formalitati incomode. Continutul cursului reprezinta un mix atragator alcatuit din teorie stiintifica, experiente personale prezentate cu mult umor si analiza de situatii concrete, culese din societatea in care traim.”

“Va scriu pentru a va impartasi impresiile cu care am terminat acest curs si pentru a va multumi inca o data pentru sansa oferita. In primul rand, lectorul, Alexandra Ion, a avut grija ca atmosfera sa nu fie una scolareasca. Mi-a placut apropierea ei fata de noi, cursantii. Dupa tot ce  experimentasem la scoala de actorie, ma temeam ca un curs exclusiv teoretic ar putea fi destul de rigid si monoton. In schimb, m-am distrat copios pe seama anecdotelor istorice povestite cu haz de Alexandra.

Mi-am facut o idee despre ce inseamna arheologia in tara noastra (dar mai ales in strainatate, unde arheologia este privita ca o stiinta independenta, plasata undeva intre istorie si antropologie). M-am bucurat si pentru ca am intalnit persoane care au interese comune cu ale mele. Vreau sa tin legatura cu ele si in continuare.”

“Ceea ce m-a surprins cu adevarat a fost sa aflu ca pictorii invata sa semneze tablourile atat de tarziu in istoria omenirii. Atelierul a acoperit principalele puncte de interes, strucurate echilibrat, oferind exemple celebre apartinand patrimoniului international si nu numai. O buna parte a cursului a dezbatut diferentele intrepretarii curentului in tarile europene insotite de particularitati si prezentarea unor reprezentanti contemporani pentru fiecare. A fost o experienta interesanta, as mai participa oricand la un curs de acest gen si recomand calduros apropiatilor mei sa incerce.”

“Atelierul a fost relaxare totala dupa orele de serviciu, iar Teo este charismatica, plina de energie pozitiva si talent pedagogic.”

Ca o parere personala, acest curs a fost absolut minunat, atat din punct de vedere al continutului si al informatiilor bine structurate, cat si al modului de prezentare, si nu il ultimul rand gratie carismaticului lector care ni l-a prezentat. Nota 10 cu felicitari pentru acest curs.

 

Sursa foto


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!