11219114_996187907129109_9130705114964636992_n
 

Sapunul este parte a vietii noastre de zi cu zi si este imposibil sa ne imaginam cum ar fi viata fara el, in diversele lui forme: solid, lichid, sub forma de pasta sau lotiune. Tocmai pentru ca este folosit zi de zi, de cateva ori pe zi si intra in contact cu pielea, cel mai mare organ uman, sapunul trebuie sa fie cat mai natural sau macar sa contina cat mai putine substante chimice. Ca o ironie, sapunul de toaleta care se gaseste in comert nu este sapun, asa cum este el definit de chimie si cum o cere traditia, ci este mai degraba un detergent sintetic, lipsit de orice substanta benefica pielii. El, sapunul industrial, este responsabil pentru cele mai multe afectiuni ale pielii cum ar fi dermatitele, eczemele, matreata si multe altele.

Sa ne facem singuri acasa sapunul de toaleta sau de rufe nu mai reprezinta astazi o problema. S-a dus vremea cand sapunul se facea din resturi de la prajeli, din grasime animala, din untura, cand se fierbea o zi intreaga in gradina, apoi rotile de cateva kilograme de sapun se urcau in pod, iar de multe ori erau lasate mostenire generatiei urmatoare.

Acum sapunul se poate face prin procedeul “la rece”, fara fierbere, din uleiuri vegetale fine, special alese pentru proprietatile lor benefice pielii. Retetele de sapun se pot personaliza intr-o infinitate de combinatii, folosind ingredientele care se potrivesc cel mai bine pielii noastre. In acelasi timp, spiritul creator ,imaginatia si pasiunea sunt alte ingrediente fara de care acest mestesug nu se poate practica.

Atelierul de sapun va fi structurat in doua parti:

I. Prima parte, de o ora si jumatate, este rezervata partii teoretice. Aici veti afla despre:

a) ustensilele necesare producerii unui sapun acasa la dvs, echipamentul de protectie si ingredientele necesare;

b) formularea unei retete de sapun in functie de destinatia acestuia (de fata, de corp, de par, pentru copii, persoane alergice, persoane cu piele uscata/ grasa etc)

c) modul (teoretic) de realizarea a unui sapun, de la masurarea ingredientelor, ajustarea temperaturii acestora, amestecarea lor prin mixare, turnarea in forme, izolare, taiere, uscare, ambalare.

II. Partea a doua a atelierului, cea practica, va dura tot o ora si jumatate. Veti asista la realizarea unui sapun de la zero, urmand toti pasii descrisi la punctul 1c). Vom face un sapun vegetal cu unt de shea, miere si lavanda, pentru ten uscat si sensibil.

Atelierul este sustinut de Alexandra Catana, autorul Formula naturala. Fiecare participant va primi cadou un sapun de la Formula naturala.
Intalnirea va dura 3 ore, cu pauza, de la 11.00 la 14.00.

Testimoniale: “A fost senzational acest atelier, o intalnire benefica in care competentele, priceperea, dar mai ales daruirea Alexandrei pentru producerea sapunului natural ne-au fost transmise cu bucurie tuturor.” (C.N.)

“Multumesc doamnei Alexandra, care ne-a dezvaluit din tainele sapunaritului, cu o primire foarte calduroasa si prietenoasa.” (D.V.)

Ce se intampla la curs:

foto: sapun Formula naturala

 

Inscrie-te la acest atelier »

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informatii despre cele mai noi ateliere si evenimente!