Atelier de mandale creative
 

Art terapia este o cale de-a ne reconecta la noi înşine cu ajutorul simţurilor. Vă invit să experimentăm materiale şi tehnici specifice artelor vizuale care ne vor “ȋmprieteni” cu imaginea in mod specific şi variat.

Fiecare întâlnire va fi dedicată unui material cu ajutorul căruia vom dezvolta imaginea mandalei. La finalul fiecarei întâlniri, vom discuta despre valenţele, calităţile şi dimensiunea specifică fiecărui material, atât personal cât şi general.

Imaginea este un limbaj care structurează creierul uman într-o manieră sensibilă şi multidimensională. Mandala este o imagine care, prin dezvoltarea sa radială, conţine şi totodată oglindeşte atât structura minţii umane, cât şi pe cea a celulei, a atomului, a viului, a Universului. Experienţa dezvoltării mandalei trezeşte şi dezvăluie creativitatea şi unicitatea din noi.

Procesul creativ prin care dezvoltăm mandala ne pune în contact direct cu aşteptările, emoţiile, convingerile şi blocajele fiecăruia, eliberându-ne prin conşientizare. Asocierile pe care le creează mentalul nostru, emoţiile pe care le încercăm ies la lumină şi pot deveni conştiente în procesul dezvoltării imaginii, precum şi al contemplării acesteia.

Experienţa pe care v-o propun este una care să facă posibilă conectarea sau reconectarea la o stare de spirit de care toţi ne-am bucurat în copilarie, atunci când desenam şi pictam fără să urmărim “rezultate”, “eficienţă şi eficacitate”. Vom redescoperi bucuria de-a face, de-a lucra cu culori şi forme care pornesc din noi, care ne îmbogăţesc şi ne apropie de noi înşine şi de lume totodată.

Scopul acestor întâlniri nu este să facem picturi şi desene care sa fie supuse vreunei judecaţi sau evaluări profesionale sau sociale. Ȋnvăţăm să gândim în altă limbă – cea a imaginii, a ”plasticii şi logicii ei specifice”, a emisferei drepte şi, pe cât posibil, a inimii.

Pentru participarea la acest curs nu sunt necesare competenţe artistice.

Cursul este compus din 4 întalniri care vor avea ca temă centrală mandala şi realizarea acesteia prin intermediul a 4 materiale diferite.

Tema 1: Acuarela

Tema 2: Desen in creioane colorate

Tema 3: Desen monocrom

Tema 4: Acrilic

La acest curs poţi câştiga, prin tragere la sorţi, unul dintre cele trei seturi de colorat mandale, pe care Editura Litera le-a oferit pentru cursanţii atelierului. :)

Cum a fost la celelalte ateliere de mandale creative poti vedea aici.

Imagine: mandala pictata de Maria Murgu


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!