Atelier de pictura si creativitate
 

Va propunem sa ne bucuram de frumusetea culorilor si varietatea texturilor la un atelier de pictura la care sa experimentam patru tehnici noi, pe diferite suporturi si sa cunoastem curente celebre din istoria artei.

Vom afla cum au luat nastere, cum au fost primite de public si de mediul artistic si ce au insemnat mai tarziu in timp patru mari curente artistice: Art nouveau, Pointilismul, Cubismul si Expresionismul. Cautam sa intelegem ce este propriu fiecarui curent, care sunt canoanele stilistice care duc la rezolvarile finale, ce este inovatie si ce este traditie in fiecare.

Pornim de la intelegerea notiunilor de baza despre stilurile prezentate si dobandim cunostinte de desen, culoare si compozitie.

Ca sa deprindem tehnici noi de lucru, la fiecare intalnire suportul pe care vom picta va fi diferit. Vom afla cum pregatim (tratam) suportul respectiv si care sunt pasii realizarii unei picturi cand vrem sa decoram un obiect de sticla, lemn, ceramica sau panza.

Vom lucra cu pastel, carbune, pensoane, penita si vom studia ce inseamna o lucrare “corecta” din punct de vedere cromatic, compozitional si stilistic. La final, vom avea patru obiecte frumos pictate ce ne pot decora casa sau pot fi oferite prietenilor.

Ce vom studia la cele patru intalniri ale atelierului de pictura:

1. Pictura pe panza sau carton panzat

Ne vom familiariza cu tehnicile si materialele de pictura pe panza, vom dobandi notiunile necesare obtinerii unei compozitii armonioase (incadrarea in pagina, etapele lucrului, schita – desen- culoare) si vom experimenta amestecul culorilor pentru o lucrare plina de expresie plastica si veselie creatoare asternute exploziv pe panza. :)

2. Pictura pe lemn

Cu notiunile despre compozitie si culoare proaspat exersate, vom decora un obiect de lemn, respectand si invatand noi pasi si tehnici necesare pentru a lucra pe un astfel de suport.

Rezultatul acestui atelier se va concretiza intr-un obiect decorativ din lemn, imaginat si reazlizat de noi, perfect pentru a ne personaliza decorul locuintei cu ceva facut cu propriile maini sau pentru a fi daruit orcui stim ca il va aprecia.

3. Pictura pe sticla

Am vazut cu siguranta fiecare dintre noi multe lucruri frumoase din sticla pictata: fie icoane, fie obiecte decorative sau de uz casnic impodobite cu aceasta tehnica.

Alegand un model potrivit, vom face impreuna toti pasii care sa ne conduca catre o reusita pictura pe sticla.

4. Pictura pe ceramica

Continuam cercetarile noastre in decorarea diferitelor suprafete suport si pictam o masca de ceramica, adaptandu-ne la acest material si valorificand toate cele acumulate pana acum despre pictura si compozitie.

 

foto: www.pexels.com


Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informatii despre cele mai noi ateliere si evenimente!