Curs de pictura: Arta Portretului
 

Abordand lucrurile intr-o maniera relaxata, invatam despre secretele si bogatia de sens pe care o poate transmite un portret. Discutam despre cum se deseneaza sau picteaza diferite tipuri de portret: academic, psihologic, autoportret sau chiar caricatura.

Vom invata cum, cu ajutorul liniilor si petelor de culoare, putem surprinde caracterul persoanelor portretizate. In functie de starea pe care vrem ca portretul nostru sa o transmita, vom aborda stiluri diferite.

In acest curs vom aborda mai multe tehnici de realizare a unui portret, unele dintre ele clasice (desen), retete pastrate de la marii artisti din istoria artei, iar altele mai creative, cum este tehnica de colaj.

La sfarsitul celor trei intalniri ale cursului de pictura, vom avea trei portrete, realizate in stiluri si tehnici diferite (desen, pictura si colaj) si vom fi dobandit notiunile de baza pentru realizarea unei lucrari din cele mai importante unghiuri (frontal, profil si semiprofil).

Temele cursului de pictura la care vom invata cum sa realizam un portret sunt:

1. Notiuni de baza despre desen si caracteristicile unui portret. Vom aborda problematici legate de desenul unui portret din fata, profil si semiprofil (schite in creion cu toate cele trei pozitii). Desen in creion si carbune pe hartie.

2. Portret in culoare. Discutam despre elementele de limbaj plastic (punct, linie, pata), despre acordurile cromatice si amestecul culorilor, modul in care sa folosim toate acestea pt a realiza un portret expresiv. Pictura pe carton.

3. Compozitie cu portret. Descompunand in forme geometrice, vom jongla cu culori, contururi si texturi pentru a da viata unui personaj de poveste cu un chip ideal. Tehnica mixta pe carton (desen, pictura, colaj).

La editiile trecute ale cursului a fost asa:

Imagine: pictura de Kees Van Dongen, (1877-1968).

 

 

Inscrie-te la acest atelier »

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informatii despre cele mai noi ateliere si evenimente!