Update – in acest moment, locurile cu bursa la cursurile din luna octombrie au fost ocupate. Revenim cu detalii despre bursele pe care le oferim la cursurile din Noiembrie.

Mintea noastra nu devine cu adevarat libera prin simpla acumulare a cunosintelor si insusirea ideilor altor oameni, ci formandu-ne propriile standarde si judecati si dand nastere propriilor noastre idei“, considera Rabindranath Tagore, iar Regina Maria a Romaniei nota, in “Povestea vietii mele”:

“Mi se pare ca modul de predare nu era pe atunci asa de bun ca in ziua de azi. Invatamantul nu se facea in chip apropiat de intelegerea copilului si, ca sa zic asa, nu era destul de vizual, nici nu-ti atata inchipuirea si nici nu te invata nimeni sa patrunzi intelesul, scopul sau planul lucrurilor. Nu ti se aduceau destul de limpede sub ochi legatura dintre fapte cauzele lor, nici desfasurarea treptata si logica a intamplarilor. Cel putin asa simt eu, cand ma uit inapoi la multele ceasuri pierdute zadarnic, pentru a invata atat de putin.”

In cei sase ani de activitate, pe care ii implinim in aceasta toamna, am incercat sa facilitam accesul tinerilor la o forma diferita de a se instrui – mult mai variata si cu siguranta mai prietenoasa decat cea oferita de invatamantul de stat, sa ii ajutam sa descopere frumusetea stiintelor umaniste si secretele unor profesii fascinante. :)

Pana acum, am avut la evenimentele organizate de Fundatia Calea Victoriei am avut peste 5000 de tineri bursieri.

In luna octombrie, tinerii cu mijloace materiale modeste sau care nu beneficiaza de sustinerea parintilor in educatia si formarea lor pot beneficia de 25 de locuri gratuite la cursurile sau evenimentele fundatiei.

Cererea de participare gratuita la curs trebuie sa contina numele atelierului si motivatia solicitarii bursei, precum si varsta cursantului si institutia de invatamant la care studiaza in prezent si trebuie trimisa pe adresa noastra: [email protected].

Bursele se acorda in limita locurilor disponibile.

Cursurile si evenimentele la care elevii si studentii pot participa gratuit in octombrie sunt:

Atelier de jurnalism narativ şi scriitură personală, din 3 Oct – locurile au fost epuizate

Descopera Mahalaua Mantuleasa, in 5 Octombrie (eveniment)

Stiluri decorative frantuzesti – De la Ludovic al XIII-lea, la Philippe Stark, din 11 Octombrie

Calatorie in interbelic: Descopera Bulevardul Magheru, in 12 Octombrie (eveniment)

Introducere în psihologia lui Carl Gustav Jung, din 14 Oct – locurile au fost epuizate

Introducere in Antropologia corpului – Corpul ca proiect, din 15 Oct

Introducere in arta actorului, din 15 Octombrie – locurile au fost epuizate

De la Art Nouveau la Art Deco: Arta, moda si societate, din 17 Octombrie

Istoria Religiilor: Mituri, Vise si Mistere, din 22 Octombrie

Metamorfozele portretului feminin în istoria şi arta europeană, din 23 Octombrie