curs pictura acuarela

intalnirile scolii de vara de pictura se desfasoara in zilele: luni 22, marti 23, miercuri 24, joi 25, vineri 26 august

In cele cinci intalniri, vom învata mai multe despre puterea si expresivitatea culorilor si vom descoperi noi perspective prin care putem privi natura. Vom lucra cu pastel, carbune si acuarela.

Pastelul – ca tehnica a desenului – se deosebeste de culorile traditionale de pictura, prin imposibilitatea amestecarii nuantelor pe paleta de culoare. Nu sunt necesare pensule sau cutite de paleta, culoarea se aplica direct sau cu ajutorul degetelor. Acest aspect face ca lucrarile in pastel sa poata fi rapid executate si mereu deschise schitelor detaliate.

Acuarela – tehnica „vie” – e ca si cum ai lua un gand si l-ai transforma in culoare. :)

Incepem cu fundalul si continuam, pas cu pas, pana ajungem la subiectul principal. Abordarea acuarelei se realizeaza „Ud pe ud” (culoarea se raspandeste diferit pe o suprafata umeda, lasand loc spontaneitatii si surprizelor cromatice) sau ”Ud pe uscat”.

Împreuna vom parcurge cinci intalniri pline de expresivitate, culori, trairi, pe parcursul carora ne vom familiariza cu tehnica acuarelei, vom folosi pastel si carbune pentru a imbogati lucrarile cu plasticitati aparte si ne vom acomoda cu notiunile de baza legate de paginare, cromatica, tipuri de tuse, pete si linii in culoare.

Manuind tehnica pastelului cu expresivitatea si forta caracteristica lui si a crochiurilor in carbune ce impun o abordare rapida a desenului, vom obtine acuarele inedite, pline de culoare si de viata.

Intalnirea I – Acuarela pe suport uscat: combinata cu pastel si carbune. (lucru dupa natura statica)

Intalnirea II – Acuarela pe suport umed (lucru dupa natura statica)

Intalnirea III -€“ Crochiuri de peisaje in acuarela pe suport umed

Intalnirea IV – Acuarela si pastel pe suport uscat, lucrare decorativa de inspiratie Art Nouveau

Intalnirea V – Lucrare decorativa cu flori, tehnica la alegere dintre cele parcurse

Fiecare intalnire dureaza doua ore.

Imagine: colaj cu lucrarile cursantilor ce au participat la serii anterioare ale atelierului

Cum e la atelierul de pictura in acuarela:

Inscrie-te la acest atelier »