Forţa creatoare a gândurilor
 

Interviu Eduard Bucescu – Rfi

A devenit destul de comună afirmaţia că adesea noi nu ne trăim viaţa ci viaţa ne trăieşte pe noi. Mulţi credem că existenţa noastră este rezultatul unei combinaţii mai mult sau mai puţin previzibile de factori externi, pe care îi controlăm într-o mai mare sau mai mică măsură. Insă este o dovadă de indrăzneală să credem că ne putem îmbunătăţi sau chiar schimba datele şi direcţia vieţii noastre acţionând din interior, pornind chiar de la gândurile noastre.

Gândurile sunt prietenii şi duşmanii noştri cei de toate clipele. După cum nutriţioniştii ne avertizează că suntem ceea ce mâncăm, ar trebui să fim la fel de conştienţi că suntem ceea ce gândim. De aceeea, este vitală cultivarea unor gânduri cu potenţial constructiv, eliberator şi armonios chiar dacă asta înseamnă să mergem contra curentului negativist necruţător din jurul nostru.

Cursul/atelierul propune o incursiune în tainele şi valoarea unor gânduri fundamentale pe care e bine să le avem aliate în orice împrejurare, deoarece ne ajută să ne dezvoltăm şi să ne schimbăm în bine pe noi înşine şi mediul din jur. Sunt gândurile care modifică profund şi vizibil calitatea vieţii noastre.

Curs 1 – Între vibraţia cuvintelor si vibraţia gândurilor. Cum experiementele lui Masaru Emoto asupra cristalelor din apă elucidează influenţa pe care o au gândurile asupra întregii noastre structuri psihosomatice. De la disciplinarea minţii la preluarea controlului asupra vieţii noastre.

Curs 2 – Gânduri fundamentale: recunoştinţa. Recunoştinţa este cea mai rapidă şi sigură metodă de a amplifica şi multiplica în viaţa noastră lucrurile pentru care ne simţim recunoscător acum. Este starea naturală a noastră în calitate de copii ai universului/ lui Dumnezeu, arătând că ştim să primim, ştim să mulţumim pentru ceea ce primim şi ştim să ne bucurăm de tot ceea ce universul are mai bun de dăruit.

Curs 3 – Gânduri fundamentale: speranţa. Speranţa nu este opium pentru idealişti şi este mult mai mult decât refuzul de a renunţa. Speranţa dizolvă teama şi angoasele, ne oferă curajul pentru marii paşi, ne schimbă relaţia cu viitorul, ne ajută să vedem oportunităţile şi nu piedicile; nu în ultimul rând ne ajută să devenim stăpâni peste împrejurări în loc să ne lăsăm purtaţi de ele în derivă.

Curs 4 – Gânduri fundamentale: armonia. Cum ne raportăm la dualitatea bine-rău? Cât de mult suntem dispuşi să acceptăm aspectele neplăcute din viaţă? Cum putem da un sens unor lucruri care ne par inexplicabile, astfel încât să ajungem la un echilibru mental şi emoţional? Armonia cu noi înşine şi cu lumea din jur ne oferă o viziune coerentă asupra vieţii, bazată pe reconciliere şi compasiune, linişte şi o înţelegere superioară a lucrurilor. Iubirea: armonia la frecvenţa cea mai înaltă.

Curs 5 – Gânduri fundamentale: starea de plenitudine. Pentru atingerea acestei stări trebuie să ignorăm discursurile despre criză, lipsuri şi restricţii care invadează mentalul colectiv. Universul este expresia desăvârşită a abundenţei, iar singura cale de a ne deschide faţă de abundenţa universului, sub toate formele ei, este convingerea noastră că merităm această stare de plenitudine, că este firesc să ne fixăm standarde înalte, să acceptăm cât mai puţine compromisuri şi că abundenţa pe toate planurile este un semn de normalitate, nu o excepţie fericită.


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!