Ingres2

LA ACEST ATELIER NU MAI SUNT LOCURI.

Cursul propune, pe parcursul a 8 sedinte, o prezentare in linii generale a istoriei artei. Plecand din Antichitate si ajungand in ultimele decenii ale secolului 20, vom vedea cum s-au succedat stilurile in arta si arhitectura, si vom intelege ce a determinat schimbarile de expresie ale factorului cultural in diferite locuri si timpuri.

Prezentarea nu se vrea a fi o insiruire de opere si date istorice, ci mai degraba o prezentare realista a fenomenelor ce au avut loc in sfera artei de-a lungul vremii, ca relationare la factorii istorici generali.

Vom vorbi despre stiluri si personalitati marcante, si vom invata sa recunoastem si sa plasam in timp artistii si operele lor de capatai. In final vom vorbi, fireste, si despre arta pe teritoriul Romaniei, mentionand artisti important si stiluri de arhitectura din diferitele zone ale tarii.

Atelierele se vor desfasura in cate 2 ore de imagini si povesti:

1. Antichitate – Grecia si Roma

2. Evul Mediu – Bizantin, Romanic si Gotic

3. Renasterea

4. Baroc

5. Secolele XVIII – XIX– Rococo, Neoclasic, Romantism, Impresionism, Postimpresionism

6. Secolul XIX (continuare) – Simbolism, Arts&crafts, Art nouveau

7. Secolul XX Modernismul: – Expresionism, Futurism, Cubism, Dadaism, Bauhaus, Constructivism, Noul Realism, Suprarealism. Arta Contemporana – Arta Abstracta, Pop Art, Arta Conceptuala

8. Recapitulare – simbolistica in arta.