Chanel dupa Chanel
 

Nascuta intr-o familie modesta, ingrijita la orfelinat, Gabrielle Bonheur Chanel avea sa cunoasca capete incoronate si sa revolutioneze vestimentatia feminina. Primul Razboi i-a dat prilejul sa lanseze o moda mai simpla, mai aproape de necesitatile vietii cotidiene.

Vom urmari, in paralel, cariera si viata sentimentala a acestei figuri emblematice a Parisului. Marea sa dragoste, Arthur Capel, o ajuta sa-si inceapa afacerea. Din relatia cu ducele Dimitri al Rusiei, a ramas cu gustul tesaturilor opulente, in stil bizantin. De la Ducele de Westminster, Chanel a invatat sa aprecieze tweedul si sa dea importanta confortului. La incheierea celui de-al Doilea Razboi Mondial, relatia sa cu un ofiter german o sileste sa se exileze in Elvetia.

Paradoxal, femeia cea mai emancipata a vremii si-a ratat visul ei cel mai mare: casatoria si copiii. A preferat autonomia si creativitatea vestimentara. Timp de o jumatate de secol, Chanel foloseste noi tesaturi, schimba formele hainelor, le simplifica detaliile. Una dintre primele femei care se bronzeaza, Coco creeaza haine potrivite pentru sport, pentru plaja, colaboreaza cu Cocteau pentru costume de scena.

Chanel 5 este cel mai rentabil parfum din toate timpurile. Casa Chanel ramane si astazi un exemplu de management inteligent al unei companii private, ramanand, alaturi de Hermès, una dintre marcile de lux cele mai valoroase.


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!