Vlad Trandafir

Vlad Trandafir, regizor şi scenarist, este licenţiat al Facultăţii de Film – secţia Regie de film şi TV (2008), din cadrul UNATC „I.L.Caragiale”. A urmat studii de masterat în Arta regiei de film, Facultatea de Film, UNATC „I.L.Caragiale” (2013).

Filmele sale au fost selectate în peste 60 de festivaluri internaţionale precum Viena, Cambridge, Sydney, Tricase, Drama, Atena, Teheran, Fribourg, Porto, Oxford, Belgrad, Sofia, Tallinn, Bratislava, Minsk sau Amman. A scris şi regizat filme precum „Datorie” (2006, Premiul pentru cel mai bun film de ficţiune la Teheran), „Sinopsis docu-dramă” (2007, Premiul PROCINEMA), „Fabulosul destin al lui Toma Cuzin” (2009, Marele Premiu la Best Film Festival) şi „După-amiază în Drumul Taberei” (2011),  „Le Pont” (2014, Astra Film Festival, Festivalului de Film dedicat Francofoniei de la Tel Aviv), „Bucharest Housing Stories” (2015, serie web), „Colţuri de Bucureşti” (2012-2016, serie web). De asemenea, a regizat emisiunile „Profil, Poveste, Personaj” (2011, TVR Cultural) şi „IDA Icon” (2014, IDA TV).

A fost coscenarist al serialului TV „Serviciul Omoruri” (2008, în regia lui Valentin Hotea, distins cu Premiul APTR pentru cel mai bun serial de ficţiune); coscenarist al serialului TV „Animat Planet Show”; coscenarist al lungmetrajului „O lună în Thailanda” (2012, în regia lui Paul Negoescu) – selecţionat în secţiunea Settimana Internazionale della Critica a Festivalului de Film de la Veneţia  şi premiat cu Premiul FIPRESCI în cadrul Festivalului de Film de la Sofia şi Premiul Special al Juriului la Festivalul A l’Est du Nouveau, Rouen, Franţa.

Ca producător video, a produs şi regizat peste 100 de prezentări video, filme corporate pentru piaţa românească, printre clienţi numărându-se: Banca Naţionalã Românã, IDA TV, Asociaţia Mnémosyne, Uniunea Arhitecţilor din România, Fundaţia Calea Victoriei, CreArT, Facultatea de Drept, GS1 România, Asociaţia Vira, Re/Max Properties, Promenada Mall, All in Trust Attitude, Robmet Romania.

A scris articole pentru Contributors, Cultura, LiterNet, CineFan, CineMagia, Societatesicultură, Sub25.