Vinuri româneşti – Atelier cu degustare
 

Atelierul se adresează în primul rând celor care au venit la cursul „Cum aleg un vin bun?” de la Fundaţia Calea Victoriei şi care îşi doresc să pătrundă şi mai în profunzime tainele vinului. Dar nu numai lor, ci şi celor care sunt interesaţi de cum poţi să selectezi un vin bun românesc din multitudinea de crame care au apărut pe piaţă în ultimii ani.

Am ales un atelier de vinuri româneşti pentru că sunt vinurile pe care le găsim cel mai uşor şi mai des pe raftul din supermarket sau pe rafturile magazinelor de vinuri specializate şi de multe ori nu ştim ce să alegem şi plecăm acasă cu un bax de bere. Nu că ar fi ceva în neregulă cu asta.

Aşa că vom face o scurtă incursiune în istoria viti-vinicolă a României, a soiurilor autohtone de struguri care au existat de-a lungul timpului, ce efecte a avut filoxera asupra peisajului viticol românesc, apoi vom face o lejeră şi inofensivă trecere prin perioadă comunistă până la lumea contemporană a vinului românesc.

Vom construi dialoguri încercând să răspundem la următoarele întrebări:

  • Ce şi cum se cultivă în România?
  • Cât de mult ne promovăm soiurile autohtone?
  • Ce zone viticole cu potenţial avem?
  • Care sunt poveştile de succes ale cramelor din România?
  • Ce vinuri de top avem?
  • Cum asociem vinurile româneşti cu preparate culinare internaţionale şi preparate tradiţionale româneşti?

Vom degusta vinuri albe, rosé şi roşii, seci, dulci şi spumante provenite fie din viticultură organică, fie din viticultură convenţională. Le vom selecta pe sprânceană din diverse zone ale ţării şi din diverse perioade de timp.

foto: Pexels.com

Înscrie-te la acest atelier »

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!