Vinuri franţuzeşti – Atelier cu degustare

LA ACEST ATELIER NU MAI  SUNT LOCURI.

De ce iubim vinurile franţuzeşti?

Franţa dă tonul în ceea ce priveşte calitatea vinurilor la nivel mondial. Vinurile franţuzeşti au inspirat romane, filme, dar şi tratate filosofice. Sunt cele mai contrafăcute vinuri din toate timpurile, pentru că vorbim de nume epice precum: Petrus, Château Lafite Rothschild, Margaux, Haut-Brion sau Domaine de la Romanée-Conti. „Vinurile unicorn”, cum li se mai spune în literatura de specialitate, sunt vinuri care reprezintă o avere inestimabilă pentru colecţionari, dar şi pentru patrimoniul european.

În condiţiile descrierii de mai sus, un consumator onest poate fi uşor intimidat în a se aventura prea adânc în descoperirea vinurilor franţuzeşti. Şi e tare păcat, pentru că, pe bună dreptate, francezii ştiu să facă vinuri pentru toate buzunarele, pe toate treptele de calitate.

Aşa că vă chem să ne aventurăm împreună în descoperirea eleganţei şi complexităţii vinurilor franţuzeşti, într-un atelier intensiv la care:

• Vom parcurge regiunile viticole şi implicit gastronomice ale Franţei;
  • Vom descoperi de ce pun accentul francezii atât de mult pe terroir şi de unde vine noţiunea;
  • Vom învăţa să decodăm etichetele de vin franţuzesc;
  • Vom degusta tot soiul de vinuri, din zone mai mult sau mai puţin cunoscute internaţional;
  • Nu va lipsi şampania din meniu, pentru că orice întâlnire este o sărbătoare;
  • Vom povesti despre Cognac şi Armagnac;
  • Vom râde.

Atelierul este destinat celor care au participat la cursul „Cum aleg un vin bun?” şi care vor să aprofundeze experienţele senzoriale de până acum, dar şi celor care se simt atraşi iremediabil de acel „je ne sais quoi” al vinurilor franţuzeşti.

Photo by Ray Piedra from Pexels

Înscrie-te la acest atelier »