Va asteptam la noul sediu din POPA SOARE 40, etaj 1:)
 

Sediul fundatiei – unde se deruleaza toate cursurile noastre – se afla, din 11 februarie, intr-o zona foarte draga lui Mircea Eliade, pe Strada Popa Soare, la nr 40, etaj 1.

Numele strazii este legat de Biserica Popa Soare, construita in sec XVIII, aflata in imediata apropiere,  si purtind numele “întâiului său slujitor, sau unul dintre cei mai vrednici, numele lui figurând în pomelnicul vechi al bisericii”.

Acolo va asteptam la etajul unei elegante case construite la finalul perioadei Belle Epoque, acum o suta de ani, cu sali spatioase, foarte luminoase si o mica curte, in care ne vom putea bea ceaiul sau cafeaua, inainte de cursuri.

Cartierul in care se afla noul sediu al fundatiei este o zona protejata din punct de vedere urbanistic, avind in vedere numarul mare de cladiri considerate monumente istorice, care pastreaza atmosfera Bucurestiului interbelic si multe cladiri din La Belle Epoque, cu gradini si curti interioare, strazi generoase, biserici vechi si mici parcuri.

Zona in care ne mutam l-a inspirat puternic pe scriitorul Mircea Eliade care si-a plasat actiunea unor povesti fantastice pe aceste strazi. “In proza lui Eliade, triunghiul format de strazile Matuleasa, Popa Soare si bulevardul Pache Protopopescu este un spatiu privilegiat, predispus la irumperea miraculosului, care ascunde semne tainice a caror interpretare le ajuta pe personaje sa comunice cu transcendentul.” – Rasuceanu Andreea-Corina, fragment din teza de doctorat “Mahalaua Mântulesei – drumul catre modernitate”.

Va asteptam cu drag:)

Intrarea se face prin curtea din spate, program de LUNI-VINERI de la 11:00-20:30.

 


Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informatii despre cele mai noi ateliere si evenimente!