Ultimul tango la Buenos Aires. O metropolă exotică pe înţelesul tuturor

Întâlnirile au loc luni 13 şi marţi 14 august, de la 19.00-21.00

Vă invităm să explorăm împreună societatea porteña – a locuitorilor din Buenos Aires – în cadrul unui dialog dinamic, însoţit de imagini originale, din călătoria făcută de Justina Irimia pe acele tărâmuri.

Autoare a monografiei Ultimul tango la Buenos Aires – O metropolă exotică pe înţelesul tuturor (Ed. Humanitas, 2012), produs al unei experienţe de doi ani în capitala argentiniană, Justina Irimia vă va purta într-o călătorie în inima oraşului, în mijlocul locuitorilor din Buenos Aires. Vom realiza împreună un inventar al cutumelor ce reprezintă şarmul, dar şi bizareria oraşului supranumit Parisul sudului.

Ne familiarizăm cu o societate plină de umor şi spirit ludic, cu tradiţiile, valorile, convingerile, fobiile, superstiţiile, precum şi legendele urbane ale argentinienilor din capitală. Facem, de asemenea, şi o scurtă călătorie în istoria recentă a ţării.

Ce ne deosebeşte? Ce ne apropie? Şi unde găsim punctele comune? Trăim într-un sat global sau distanţa culturală dintre noi este mai mare decât credem? Toate acestea sunt întrebări la care vom căuta răspunsuri împreună.

Imagine: https://bit.ly/2LczxM7

Inscrie-te la acest atelier »