Tehnici de relaxare prin mindfulness

Ştiai că în creierul uman există o structură cheie implicată în felul în care reacţionăm la stres? Ştiai că, atunci când este „activată”, această structură ne impiedică să ne relaxăm şi să găsim răspunsuri sănătoase la situaţiile de stres cu care ne confruntăm în viaţa de zi cu zi? Ştiai că, atunci când exersezi zilnic aducerea atenţiei într-un singur loc, obţii un efect de „calmare” a acestei formaţiuni, iar asta este ceva ce se simte în corpul tău şi se vede şi în exterior?

Tehnicile de relaxare ne sunt disponibile tuturor. De multe ori însă ne gândim că „poate funcţionează pentru alţii, dar pentru mine nu. Eu sunt prea mental, prea încordat, prea agitat” sau orice altceva consideri că e valabil pentru tine.

Acest mini-atelier de 2 ore îţi propune un experiment în timpul căruia să observi că mintea agitată şi corpul încordat se pot relaxa când le oferi atenţia ta într-un mod foarte particular. Vei pătrunde în domeniul mindfulness care explorează felul în care putem deveni mai prezenţi la experienţa vieţii şi căruia ştiinţa îi oferă atâta atenţie în ultimii ani. Vom vorbi despre tehnici, vom experimenta şi vei rămâne cu un mini-kit de practici de mare folos când eşti stresat.

Ca să putem vorbi despre relaxare, este nevoie să afli ce este stresul, unde se simte, să înveţi cum să-l reperezi din ce în ce mai uşor ca să înţelegi ce anume exact te face să te simţi aşa. Vei afla care e legătura stresului cu creierul şi cum putem să folosim ceea ce deja avem ca să reuşim să ne calmăm mintea agitată şi corpul pentru a obţine efectul relaxării şi mult mai mult decât atât.

Ghidul tău în acest experiment este lectorul Mihaela Mîndreci, profesor de mindfulness pentru adulţi, adolescenţi, copii şi terapeut în vindecare emoţionala prin metoda Journey®.

Mini-atelierul foloseste tehnici de mindfulness pentru care nu este necesar să ai experienţă anterioară.

Vom folosi şi antrena atenţia într-un mod foarte particular, pentru a creşte rezistenţa la stres, focusul, capacitatea de a comunica ceea ce dorim cu adevărat şi pentru a ne creşte gradul de fericire şi starea de bine în general. Relaxarea şi calmul sunt bonus!

Foto – preluat de aici https://www.pexels.com/photo/woman-wearing-white-off-shoulder-dress-2035018/

Cumpără »