Strălucire şi mister: bijuterii celebre din Renaştere până la Coco Chanel
 

LA ACEST EVENIMENT NU MAI SUNT LOCURI.

Vă invităm, în această toamnă, într-una dintre strălucitoarele reşedinţe Belle Époque din bulevardul Dacia nr. 15, la un atelier dedicat istoriei fascinante a bijuteriilor. Pe parcursul călătoriei noastre vom admira nenumărate opere de artă, vom afla secretele unor geme celebre, iar la final vom avea şansa să ne delectăm cu creaţiile AMARU.

Elegante, discrete sau pline de culoare şi panaş, bijuteriile au o poveste plină de nenumărate detalii ascunse între faldurile hainelor, dar şi în paginile cărţilor de istorie. Purtate deopotrivă de domni şi doamne, până în pragul revoluţiei franceze, bijuteriile s-au transformat, de-a lungul secolului  al XIX-lea, în apanajul doamnelor din elita socială. Strâns legate de condiţia socială sau politică a posesorului, bijuteriile, fie că vorbim de coliere, pandantive, centuri, cercei sau inele sunt imaginea societăţii care le-a produs şi a celor care le-au purtat. Nenumărate portrete de regi, regine, curteni sau doamne elegante din Belle Époque stau sub semnul fascinaţiei exercitate de perlele aduse din îndepărtatul Orient. Perlele baroce, geme antice sau diamante rare dădeau strălucire hainelor, colierelor, inelelor sau diademelor.

Secolul al XX-lea a început cu revoluţia lui René Lalique, cel care a adus în prim plan munca şi imaginaţia artizanilor prin asocierea unor materiale şi tehnici inedite. Anii nebuni au stat sub semnul domnişoarei Chanel, cea care a eliberat gâtul şi decolteul doamnelor de presiunea prestigiului social şi a transformat bijuteriile în simple accesorii menite să evidenţieze farmecul şi eleganţa purtătoarelor. De-a lungul atelierului, vom admira colecţii unice care au aparţinut capetelor încoronate, dar şi creaţii recente.

UNIVERSUL AMARU

În cadrul evenimentul veţi putea admira creaţiile elegante şi rafinate semnate Amaru, coliere din perle de calitate superioară, alături de alte coliere şi bijuterii cu pietre semipreţioase rafinat combinate cu accesorii preţioase vintage sau moderne, care pot înnobila orice ţinută, de zi sau de seară.

Participantele vor putea admira aceste creaţii unicat, în eleganta ambianţă în care va avea loc conferinţa noastră, şi vor putea alege piese spectaculoase prin care să celebreze graţia, rafinamentul şi feminitatea posesoarei.

Fondat sub semnul dragonului cu 2 capete din mitologia peruană, brandul AMARU propune piese atemporale cu un design unic, ce aduc în prim plan frumuseţea vibrantă a pietrelor naturale semipreţioase. Realizate manual, fiecare bijuterie AMARU este un statement de personalitate ce poate fi purtat în fiecare zi.

Depărtându-se de efemeritatea trendurilor pasagere, AMARU vine ca un contrapunct la curentul de fast-fashion, aducând piese atemporale ce pot deveni cu usurinţă o moştenire de familie transmisă din generaţie în generaţie. Influenţele art deco şi accesoriile vintage orientale integrate în piesele finale le imprimă un aer îndrăzneţ, iconic.

Foto colier – creaţie Amaru : https://amaru.ro/


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!