Şcoală de vară de jurnalism pentru adolescenţi (8-11 iulie)

întâlnirile au loc zilnic: luni 8, marţi 9, miercuri 10, joi 11 iulie, de la 16.30 – 18.00.

Cu toţii avem o poveste de spus. Important e CUM o spunem. La atelierul de jurnalism multimedia înveţi cum să spui Povestea în Cuvinte, Imagini sau/şi Sunet în aşa fel încât să fii auzit şi ascultat.

Omul spune poveşti de pe vremea când locuia în peşteră. De la picturile din grota Chauvet şi povestile tribului Agta la… Instagram şi aplicaţiile storytelling-ului în business –  trecutul şi prezentul demonstrează că suntem meniţi să povestim şi să le rezervăm un loc special celor mai pricepuţi Povestitori.

Nu ne oprim aici. De la jurnalista Julia Nagy, lectorul atelierului, vei afla cum identifici sau generezi subiecte interesante pentru ceilalţi, cum construiesti un story şi cum îl livrezi, ca să fie atractiv pentru publicul tău. Înveţi să selectezi şi să verifici informaţia – ce e important pentru ceilalţi şi ce nu. Îţi dezvolţi creativitatea căutând unghiuri de abordare diferite.

La final vei şti să apreciezi puterea unui cuvânt, să creezi poveşti din Imagini şi să înţelegi impactul Sunetului, ca să-l foloseşti cât mai bine în materialele tale. Vei face şi exerciţii, ca să te obişnuieşti cu rolul de povestitor şi poate chiar să descoperi dacă ţi s-ar potrivi o carieră de jurnalist.

Fiecare atelier se va încheia cu o temă care va ghida participantul spre story-ul pe care-l va scrie/realiza la finalul cursului.

1. Scurtă istorie a storytelling-ului. Ce este un news story? How to? – Cum începi un story? Legătura dintre ascultător şi povestitor.

2. Cum construim un story: procesul de la I(dee) la T(ext). Cum extragem subiectul: observi, documentezi, alegi. Tehnici de storytelling.

3. Cum construim conţinutul. Cum funcţionează arcul narativ. Rolul Detalilor. Cum conturăm personajele.

4. De la scris, la imagine şi sunet. Cum construieşti story-uri în funcţie de formatul de difuzare.

5. Follow-up. Cum continuă povestea? Cum se transformă un detaliu într- o nouă poveste. Discuţii pe exerciţii practice realizate de participanţi.

foto: pixabay.com

Inscrie-te la acest atelier »