Scoala de vara de Astronomie: planete, stele cazatoare si eclipse (4-6 august)
 

Pentru ca vara cerul instelat ne ofera un spectacol fascinant, am rezervat trei seri de august discutiilor despre Universul pe care il locuim.

Adrian Sonka, astronom si coordonator al Observatorului «Vasile Urseanu» din Bucuresti, ne povesteste cum am ajuns, in timp, sa cunoastem planetele si sa intelegem fenomene astronomice multa vreme percepute ca semne si indicii care ar fi dezvaluit un viitor mai mult sau mai putin fericit pentru semenii nostri din alte timpuri. :)

De ce eclipsele nu ne mai sperie, cum de in prezent ne face placere sa urmarim plonjeul stelelor cazatoare, cum functioneaza o sonda spatiala si care este planeta pe care viata ar fi posibila? Iata cateva dintre subiectele pe care le vom aborda in expeditia noastra de vara prin misterele Universului.

Temele scolii de vara de astronomie sunt:

1. Planetele din sistemul solar sunt diferite ca marime si conditii. Vom afla cum de am reusit sa cunoastem atat de multe lucuri despre ele si daca ne putem acomoda pe vreuna dintre ele. Vom vedea imagini luate de sondele spatiale sau de pe Terra, imagini prin care niste puncte luminoase devin adevarate lumi.

2. Cerul este înţesat de obiecte cosmice aparent fixe. Destul de des însă, anumite fenomene astronomice se produc, fenomene care îţi dau senzaţia că ceva se petrece în Univers. Cu o mică sumă de informaţii poţi deveni specialist in observarea fenomenelor astronomice. Ne vom ocupa de eclipse, stele căzătoare, conjuncţii şi ocultaţii.

3. Folosindu-ne de ultimele descoperiri, putem afla dacă Universul este prielnic pentru viaţa. Vom calcula câte civilizaţii sunt în Univers şi cât de departe a ajuns primul episod din serialul Dallas. :) Oare se află cineva în spaţiu care ne poate asculta?


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!