Şcoală de vară de Scenaristică: “Cum se scrie un film?” (16-20 iulie)

întâlnirile se desfăşoară în zilele: luni 16, marţi 17, miercuri 18, joi 19, vineri 20 iulie, de la 19.00-21.00

Acest curs de vară se adresează începătorilor, amatorilor de cinema, persoanelor care doresc să experimenteze cum se scrie un scenariu.

Sunt puse la dispoziţie noţiunile de bază ale oricărui tip de scriere narativă, stimulând cursanţii să parcurgă şi să-şi însuşească principiile conducătoare ale oricărui demers de imaginare a unei poveşti. Pe parcursul celor cinci şedinţe, participanţii se vor fi familiariza cu instrumentarul tehnic, cu mijloacele prin care un scenarist reuşeşte să-şi ducă la îndeplinire intenţiile.

Elementele de teorie vor fi ilustrate prin analiza unor secvenţe din filme de referinţă din cinematografia universală. Cursanţii vor fi încurajaţi să-şi formeze propriile puncte de vedere asupra lor şi să le pună în aplicare, având ca scop ultim dezvoltarea unui scenariu de scurtmetraj. Veţi fi îndrumaţi şi veţi primi feedback-ul adecvat pentru a îndeplini toţi paşii necesari scrierii scenariului – de la idee la redactarea finală.

Paşii prin care veţi învăţa cum se scrie un scenariu vor fi:

SEDINŢA 1 – Noţiuni introductive. Elemente constitutive

SEDINŢA 2 – Structura poveştii în şapte paşi. Studii de caz. Aplicaţii

SEDINŢA 3 – Principiul antagonismului. Idee principală şi contraidee. Studii de caz. Aplicaţii

SEDINŢA 4 – Tipuri de personaje. Studii de caz. Aplicaţii

SEDINŢA 5 – Exerciţiu de improvizaţie – imaginarea planului unui viitor scenariu de film

Material video realizate de Vlad Trandafir

Sursă imagine: http://www.wmarinovichbooks.com/reasons-to-subscribe-newsletter/

Inscrie-te la acest atelier »