Radu Bumbăcea
 

Sunt pe cale să-mi termin doctoratul la Universitatea din Leeds, Anglia, doctorat ce se concentrează pe filosofia literaturii. Am ajuns la acest subiect din două direcţii, pe de o parte dinspre pasiunea pentru literatură, şi pe de altă parte dinspre convingerea că filosofia morală ar avea nevoie de naraţiunile bogate pe care le găsim doar în marile romane. În plus, mă interesează foarte mult filosofia minţii, în special tot ce are legătură cu emoţiile şi imaginaţia, unele dintre domeniile cele mai fecunde la ora actuală.

Primul contact serios cu filosofia l-am avut chiar la Fundaţia Calea Victoriei, unde am participat acum mulţi ani, în 2008 mai exact, la cursul „Introducere în filosofie” susţinut de dl. Ştefan Vianu.

În 2012, am intrat la facultate la Cambridge pentru a studia matematică, dar în timpul studiilor am devenit din ce în ce mai interesat de filosofie şi m-am hotărât să schimb domeniul de studiu, terminând şi filosofie. Au urmat doi ani de Master la Londra, după care am mers în nordul Angliei pentru un doctorat la Leeds. În timpul doctoratului, am fost şi într-un sejur academic de trei luni la Geneva.

Mi-am prezentat ideile la mai multe conferinte, printre care cele ale European Society for Aesthetics în Tallinn şi European Philosophical Society for the Study of Emotions în Graz, precum şi la workshop-uri din Geneva şi Pardubice.

Site: www.radubumbacea.com


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!