Patru zile de Impresionism – Atelier de pictura (8-11 iulie)
 

LA ACEST ATELIER NU MAI SUNT LOCURI.

intalnirile se desfasoara in patru zile consecutive: marti 8, miercuri 9, joi 10, vineri 11 iulie

Aer, lumina, pensula sprintara, libertatea de a improviza!

Asa s-ar putea descrie atmosfera unei descinderi in plin impresionism, curentul care a relaxat pentru prima oara tusa picturala, lasind-o sa zburde liber pe suprafata pinzei.

Acest curs se potriveste atat naturilor spontane, cat si celor care se simt prea inchistati de rigoarea cubismului sau de o maniera prea decorativa.

Impresionismul vindeca multe complexe, iar persoanelor care au o anume frica de desen le va face viata mult mai usoara pentru ca renunta la rigiditatea conturului, promovind in schimb suprafata. Iar daca suprafata aceasta, textura, e vesela, compozita si fisneata, cu atit mai bine! :)

In cele patru sedinte ale atelierului de pictura vom aborda urmatoarele teme:

1. Pervazul cu ghivece 

O natura statica vesela, cu ghivece in pervaz, cu o multitudine de texturi vegetale, frunze si flori in plina lumina, care ne vor oferi ocazia sa invatam sa diferentiem pensulatia si ca marime, si ca tehnica.

2. Dulapul cu rochii inflorate

O compozitie cu haine inflorate, palarii si alte accesorii ale unei domnisoare nu tocmai ordonate care ne va da ocazia sa combinam pata plata cu punctul si „pensula spulberata“.

3. Masuta de pe covoras

O compozitie in perspectiva plonjanta cu o masuta asezata pe un covoras intens decorat, populat cu sosete uitate si pantofi de casa.

Masuta plina de jocuri ne va da ocazia sa lucram mai geometric, dar numai in sensul in care punctul mijlociu si pensula mica se vor impleti cu suprafete ceva mai geometrice, pentru a da ceva mai multa rigoare acestei teme extreme de jucause.

4. Cutia de cusut

Va fi o frintura din viata unei fete cuminti. Un colt de mercerie unde ghemele colorate si firele se vor amesteca cu tot felul de obiecte mic burgheze al caror farmec brocant va placea tuturor. Aici vom “broda” cu cele mai mici pensule pe care le avem si vom linia ordonat sau dezordonat prin orice mijloace posibile. Iar lumina naturala va face, ca si la celelate teme, restul!

Folosim la acest atelier tehnica mixta, tempera cu acuarele si pastel in toate grosimile si subtirimile cu care poti fi asternute.

imagine: pictura de Claude Monet


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!