Music for the SOUL: Bălaşa Handpan Concert
 

Marţi, 28 iunie, de la 19.00, vă invităm la o seară muzicală în compania lui Gabriel Bălaşa, artist inspirat ce va aduce în frumoasa şi înflorita grădină a ceainăriei Green Tea – sonorităţi vindecătoare, armonii exotice şi ritmuri profunde care animă serile de vară, în ritmul bătăilor inimii, a zborului condorilor sau al dansului subacvatic al balenelor.

Gabriel Bălaşa, un pictor desăvârşit al sunetelor, apreciat pentru prezenţa sa creativă a susţinut concerte la diferite festivaluri naţionale şi internaţionale în Ungaria, Luxemburg, Portugalia, Franţa, Anglia, Germania, China, India. Instrumentul său, Hand Pan-ul este relativ nou, inventat în sec. XXI şi inspirat de instrumentul Steel Drum, care a fost creat de către doi elveţieni. Fiecare notă conţine până la 6 armonici diferite, în timp ce nota centrală conţine 7, oferind sonorităţi incredibile, cosmice, ambientale care trimit spre meditaţie şi o stare de linişte interioară.

Explorând sunete şi texturi în diferite genuri muzicale, focusul este valorificarea efectelor terapeutice pe care Handpan-ul le poate avea asupra sufletului. După o lungă căutare în care artistul şi-a pus amprenta ritmului pe mai multe albume discografice  în rol principal şi secundar, anul 2018 aduce primul său album solo din carieră “Natural Groove”, descris de muzicianul si compozitorul Ovidiu Lipan ‘Ţăndărică’ drept o “sinteză obsesivă a ritmului transpus în armonia universală”.

Abordarea va fi una liberă pe flow-ul momentului; Voi cânta acorduri şi poveşti ale inimii, improvizaţii şi texturi cu tentă ritmică şi meditativă.

Participanţii se vor bucura şi de poveştile invitatului nostru, de prezentarea instrumentului şi de dialoguri cu ceilalţi participanţi.

foto jos – Ciprian Gherghias


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!