Moda interbelică: Art Deco, avangardă, jazz
 

Îndrăzneală, feminism, glamour /

Moda interbelică este una devenită legendară, şi continuă până astăzi să ne suscite imaginaţia. Cu toate ca au trecut 100 de ani de atunci, modernitatea ei este la fel de uimitoare. De ce s-a scurtat fusta, ce înseamnă flapper, cum se îmbracau româncele, ce coafuri erau la moda, care erau creatorii cei mai importanţi ai momentului, cum arăta lenjeria intimă… Iată doar câteva dintre intrebările la care vom răspunde la acest eveniment.

Seducatoarea cu trup “de şarpe felin”, căreia i s-au închinat celebre tango-uri în Bucureştiul de odinioară, rafinata doamnă T, sau personalităţi feminine reale (Regina Maria, Principesa Elena, actriţa Leny Caler, etc.) vor fi evocate şi “dezbrăcate” de secretele lor vestimentare. Nu vom invoca spiritele (deşi era la moda, în acei ani) ci, în ambianţa superbă Art Deco a vilei Cihoschi, vom admira rochii şi accesorii vestimentare originale din perioada interbelică, şi vom discuta, la o limonadă parfumată, despre ceea ce iubim: moda anilor ’20-’30.

Raluca Partenie este artist plastic şi colecţionar de haine şi accesorii de epocă. A lucrat ca designer de interior liber profesionist mai mult de 15 ani, a lucrat în organizarea Festivalului de Film Kinofest 13 ani. Este co-fondator al Muzeului Micul Paris din anul 2017, acolo unde are expuse în permanenţă o parte din colecţia de obiecte vechi. În acest moment, este doctorand al Institului de istorie Nicolae Iorga, cu o teză de istoria modei, ţine cursuri independente în acelaşi domeniu şi face pictură decorativă.

 


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!