Mirela Puiu
 

Pasiunea pentru scris o am din copilărie şi a început de la pasiunea pentru cărţi. Cu timpul, mi-a dorit o apropiere mai mare de oameni prin scris şi aşa am ajuns la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din Bucureşti unde m-a cucerit tehnica discursului. Am continuat cu un master în Marketing şi Comunicare Politică la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) din Bucureşti şi unul despre conceptul imaginii în diferite domenii din cadrul Facultăţii de Arhitectură ”Ion Mincu”, dar şi cu alte cursuri de pregătire.

După studii, în 2004, mi-am urmat drumul în comunicare şi am început să lucrez pentru o agenţie de PR unde am pus în aplicare tot ce învăţasem. Redactam discursuri sau ofeream suport pentru conceperea lor pentru reprezentaţi ai unor companii private, instituţii publice, ONG-uri naţionale şi internaţionale. Treceam prin toate etapele de la documentare, alegerea temei, scrierea propriu-zisă şi până la training cu vorbitorul pentru a exersarea prezenţei publice, a comunicării non-verbale, a evaluării ulterioare.

Cinci ani mai târziu, am decis să-mi deschid propria agenţie de comunicare, iar colaborările mele s-au îndreptat şi către consultanţa pentru partide şi oameni politici. Accentul este şi mai mare pe partea de concepere a discursurilor şi de susţinere a acestora în spaţiul public.

Şi astăzi, după numeroase experienţe, de câte ori ascult un discurs bun, puterea acestuia de a influenţa oamenii, de a-i emoţiona, de a-i inspira sau de a-i pune în acţiune mă uimeşte.

Din păcate, această fascinaţie pentru discursurile şi oratorii iscusiţi atrage după sine şi frica, tracul pentru multe persoane cărora li se pare că doar cei talentaţi pot ţine un discurs bun.

În calitate de consultat pe comunicare, vă mărturisesc cu toată sinceritatea că 90% dintre oamenii cu care am lucrat au ajuns să ţină discursuri extraordinare după multă muncă, acordând atenţie fiecărei etape. Carisma este binevenită, dar nu asigură succesul. Magia stă în exerciţiu.


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!