Mihaela Ion

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 12 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa.

Mihaela Ion a co-fondat în 2010, respectiv în 2012, proiectele „Revista Atelierul” (cu un content de peste 3000 de articole pe www.revista-atelierul.ro), „Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs” (expoziţie pop-up desfăşurată la nivel naţional în Bucureşti, Cluj Napoca, Iaşi şi Timişoara) realizând astfel unele dintre cele mai importante proiecte româneşti destinate promovării comunităţilor creative şi culturale din România.

A activat în diferite galerii de artă din Bucureşti, iar din 2016 şi-a început activitatea curatorială. Acum este lector universitar doctor în domeniul Istoriei tranzacţiilor de artă. Are o activitate de cercetare cu peste 100 de articole publicate în revistele de specialitate.