Mihaela Ion

Mihaela Ion este manager cultural/ curator/ teoretician de artă cu o experienţă de peste 12 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti. Deţine din 2013 un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei (Universitatea Bucureşti), teoriei şi practicii imaginii (UB& Universitatea de Arhitectură Ion Mincu, CESI), Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra, Paris, Selestat, Strasbourg şi Nancy.

Mihaela Ion a co-fondat în 2010, respectiv în 2012, proiectele „Revista Atelierul” (www.revista-atelierul.ro) „Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs” (expoziţie pop-up desfăşurată la nivel naţional în Bucureşti, Cluj Napoca, Iaşi şi Timişoara), realizând astfel unele dintre cele mai importante proiecte româneşti destinate promovării comunităţilor creative şi culturale din România. Organizează şi gestionează proiecte ample dedicate promovării culturii, spaţiilor de consum de cultură din Bucureşti, Iaşi, Braşov, Cluj Napoca, Timişoara şi Buzău.

A activat în diferite galerii de artă, case de licitaţii din Bucureşti, iar din 2016 şi-a început activitatea curatorială. Are o activitate de cercetare cu peste 100 de articole publicate în revistele de specialitate.

Detalii despre activitatea academică aici: https://www.researchgate.net/profile/Mihaela-Ion