Metoda Bullet Journal – planning personal şi time management

„What gets scheduled, gets done!”

Robin Sharma

Este dovedit ştiinţific: oamenii care îşi setează în mod activ scopuri, ţinte, ţeluri, numiţi-le cum doriţi, ei bine, aceşti oameni au şanse exponenţial mai mari să realizeze ceea ce şi-au propus.

Planificarea este unul dintre instrumentele de bază pentru o viaţă organizată, fie că vorbim despre viaţa profesională sau cea personală. De asemenea, finanţele sunt un domeniu în care planificarea aduce extrem de multe avantaje.

Fie că vrei să îţi setezi şi să îţi urmezi ţelurile personale, financiare sau profesionale, fie că vrei să organizezi viaţa de familie sau să structurezi coerent şi să duci la bun sfârşit un proiect, metoda Bullet Journal este pentru tine.

The Bullet Journal System este cel mai eficient şi mai popular sistem de organizare la ora actuală pe plan mondial, un instrument extrem de versatil, cu ajutorul căruia îţi poţi mări exponenţial productivitatea.

Acest curs se adresează iubitorilor de analog, împătimiţilor de scris de mână, de hârtie şi creion. Pe parcursul celor 5 sesiuni intensive, vom minimiza partea teoretică şi vom maximiza partea practică, în care vom lucra efectiv în jurnal, vom experimenta şi vom găsi cele mai potrivite metode de planificare pentru noi şi obiectivele noastre actuale.

La începutul cursului vei primi un kit de bază pentru începerea propriului bullet journal, însă, dacă ai deja un jurnal sau un planner, te invit să îl aduci şi să lucrăm direct pe el.

AVERTISMENT – Acest curs conţine noţiuni avansate de planning şi journaling şi creează dependenţă. 😊

În acest curs vei primi toate informaţiile necesare pentru:

• formarea propriului sistem de planificare şi organizare a timpului
  • setarea realistă de scopuri pe termen scurt, mediu şi lung
  • instalarea de obiceiuri pozitive
  • project management şi urmărirea activă a rezultatelor
  • controlul analog al finanţelor personale
  • începerea unei practici consecvente de journaling

Structura celor 5 întâlniri:

1. Teorie – Introducere, beneficiile planificării, prezentarea sistemului Bullet Journal. Practică – Familiarizare cu agenda Leuchtturm1917, setare simboluri personalizate, codare pe culori şi sisteme de indexare, planificarea întregului an în avans şi setarea scopurilor.

2. Teorie – scurtă recapitulare a componentelor BuJo. Practică – Setare Index, Future Log, Monthly Log, Weekly Log, Daily Log şi variante personalizate ale acestora.

3. Teorie – prezentare sistem Time Blocking, tehnica Day Stacking şi diverse metode de habit tracking. Beneficiile journalingului şi tipuri de journaling. Practică – Time Blocking spread, Day Stacking, exerciţiu de journaling, sistem Habit Tracking.

4. Teorie – tracking financiar şi sisteme de finanţe personale cu ajutorul Bullet Journal. Practică – setarea bugetului anual, a bugetului lunar, setarea de obiective financiare şi mini-sisteme de economisire, setare tracker de cheltuieli zilnice.

5. Teorie – exprimarea artistică în Bullet Journal, stiluri de jurnal, utilizări alternative ale Bullet Journal-ului. Practică – elemente grafice în Bullet Journal, alfabet creativ, setare colecţii. Încheiem cu o prezentare a site-urilor şi comunităţilor de Bullet Journal din România şi internaţional.

Testimonial:

Inscrie-te la acest atelier »