Mary Collins
 

Mary Collins este stimată şi unanim apreciată atât de muzicieni şi dansatori, cât şi de studenţii de la Royal College of Music, Royal Academy of Music şi Conservatorul de muzică din Birmingham.

Mary Collins colaborează cu studiouri teatrale, de dans şi de televiziune în calitate de consilier, coregraf, dansatoare sau actriţă. A înfiinţat the Early Dance Circle din Anglia, precum şi studiourile de dans DANSERYE şi FOOTWORK OffLIMITS. Printre cele mai importante activităţi ale sale se numără realizarea coregrafiei a numeroase spectacole de operă sau a unor proiecte originale bazate pe diverse stiluri de dans istoric, clasic sau modern.

Cu ocazia universităţii de vară Aestas Musica International (Baroque Music and Dance) din Croaţia a reînnoit coregrafia mai multor spectacole prezentate de Teatrul Naţional Croat din Varazdin, respectiv Teatrul din Dubrovnik. A montat o serie de opere de Purcell (“Dioclesian”, “Dido şi Aeneas”, “King Arthur”), Blow (“Venus & Adonis”), Charpentier (“Acteon”), şi Cavalieri (“Rappresentatione di Anima e di Corpo”). În anul 2002 a coregrafiat baletul lui Gluck (“Don Juan”) la Dubrovnik, şi operele lui Rebel (“Les Elemens”) şi Purcell („Fairy Queen”).

Face parte din corpul profesoral al Universitatăţii de vară de la Trondheim (Ringve International Summer Course), sprijină activ Şcoala de Balet de Stat din Norvegia, precum şi Conservatorul Norvegian. Spectacolele sale de dans istoric au depăşit sfera europeană, ajungând până în Coreea de Sud. Mary Collins este cunoscută şi apreciată atât în Asia, cât şi în America.

Manualul ei “The Art that All Other Arts Do Approve” se află pe lista oficială a cărţilor recomandate spre lectură în Marea Britanie.

Mary Collins a susţinut primul spectacol în România la Bucureşti, în anul 2005; au urmat o serie de masterclass-uri ce au avut ca scop final realizarea spectacolului “Panoramic Transilvan”, fiind captivată de istoria zonei Ciucului. Activitatea sa în România a continuat prin participări anuale în calitate de regizoare, coregrafă, profesoară sau dansatoare în cadrul Festivalului Muzicii Vechi Miercurea-Ciuc, Festivalului de Muzică Veche Bucureşti sau în cadrul altor manifestări aparţinând acestui domeniu artistic.


Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informatii despre cele mai noi ateliere si evenimente!