Mari opere în mici muzee
 

Vă invităm la un nou eveniment online cu Marius Constantinescu, prezentator şi realizator radio-TV. Marius Constantinescu a absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, deţine un Master în Publicitate, obţinut la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti, şi altul în Istoria Artei (Universitatea Naţională de Arte Bucureşti).

Toţi ştim Luvrul, Ermitajul, Met-ul, muzeele enciclopedice în care capodoperele se numără cu sutele, iar sindromul lui Stendhal e inevitabil. Pe de altă parte, însă, unele dintre cele convingătoare şi preţioase mărturii ale genialităţii artistice se găsesc în muzee mici, ieşite din circuitul turistic de masă, casete preţioase în care accesul le este rezervat connaisseur-ilor.

Că vorbim de Wallace sau de Frick Collection, de Dulwich, de Hatfield, Petworth, Bowes, Kingston Lacy, Kelvingrove, Chantilly, Spada, Colonna sau Groeninge, Europa şi America sunt pline de astfel de colecţii, în care plăcerea descoperirii unora dintre culmile artei e dublată de bucuria cunoaşterii unor muzee de poveste.

Vă invit la un circuit fără pretenţii exhaustive prin cele mai fermecătoare astfel de aşezăminte ale lumii.

Sursă imagine – https://www.pexels.com/photo/man-standing-in-front-of-paintings-375882/

Evenimentul are loc online, live, pe zoom.us. Cu o zi înainte de data începerii, veţi primi  un link cu ajutorul căruia veţi accesa evenimentul pe Zoom.us. 


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!