Luigi Bambulea

Luigi Bambulea (n. 1986) este cercetător ştiinţific în cadrul Muzeului Naţional al Literaturii Române, Bucureşti. A absolvit Facultatea de Litere (Limba şi Literatură Română – Literatură Universală şi Comparată) şi Facultatea de Teologie Ortodoxă (Pastorală), din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca (2009).

Totodată, deţine un Master în Teoria Literaturii – Literatură Universală şi Comparată, în cadrul Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti (2013).

Este absolvent, ca şef de promoţie, al Facultăţii de Istoria şi Teoria Artei, din cadrul Universităţii Naţionale de Arte, Bucureşti (2014). Actualmente, este doctorand al Universităţii Bucureşti (domeniul Filologie, specializarea Teoria literaturii), cu o teză consacrată canonului cultural.

A colaborat cu studii şi articole de critică literară, teoria literaturii, teologie la mai multe periodice naţionale. A participat cu studii ştiinţifice în unele volume colective editate de diferite instituţii de cercetare / culturale (Academia Română, Uniunea Scriitorilor din România etc.) A fost coordonatorul seriei editoriale de autor Virgil Nemoianu (Ed. Spandugino, Bucureşti).

Este coautor, revizor şi redactor al Dicţionarului multidisciplinar de terminologie culturală (coord. acad. Mircea Martin). Este Membru al Asociaţiei de Literatură Generală şi Comparată din România. Este redactor şef (din 2014) al revistei culturale Verso, Cluj-Napoca. A tradus volumul Literatura în pericol, de Tzvetan Todorov (ART, 2011). A predat Limba şi literatura română, respectiv Istoria religiilor la Colegiul German Goethe şi la Colegiul Naţional Mihai Viteazul, din Bucureşti.