Lucian Lumezeanu

Sunt un profesionist din zona Public Affairs (campanii, relaţia cu autorităţile) şi Public Relations (relaţii cu media) care lucrează pentru compania daneză ROCKWOOL.

Sunt absolvent de Istorie, specializat în Relaţii Internaţionale (Relaţiile SUA-Rusia după 11 septembrie 2001). Am fost jurnalist în secţiunea „Externe”, apoi „Politică Internă” şi am condus secţiunea „Politic” a Ziare.com, la acel moment cel mai citit site de ştiri din România.

Ulterior am lucrat pentru o firmă de consultanţă din zona Public Affairs, Point Public Affairs. Acolo am lucrat pentru clienţi importanţi din zona de pensii private, băuturi răcoritoare, telecom şi altele.

În 2017 am fost angajat la ROCKWOOL Romania, în contextul extinderii semnificative a activităţii din ţară a acestei companii daneze, mai ales a construirii primei fabrici a acesteia în România, o investiţie de 50 de milioane de euro. Am condus comunicarea din jurul acestui eveniment.

De asemenea, am condus campanii pentru îmbunătăţirea legislaţiei din zona eficienţei energetice şi siguranţei la incendiu, principalele direcţii ale companiei. Sunt câteva succese notabile care pot fi amintite, printre care campania reuşită pentru crearea programului Casa Eficientă Energetic, program de stat în valoare de 100 de milioane de euro.

Sunt sau am fost implicat în mai multe campanii pentru îmbunătăţirea legislaţiei din zona clădirilor, cu accent pe eficienţă energetică şi siguranţa la incendiu în clădiri. Am fost preşedinte al Consiliului Director al ROENEF, una dintre cele mai importante asociaţii din zona eficienţei energetice a clădirilor şi ocup aceeaşi poziţie la Asociaţia pentru Protecţia Împotriva Incendiilor.