Lucian Lumezeanu

Lui Lucian Lumezeanu îi place să construiască. A iniţiat de-a lungul anilor (şi uneori a condus) asociaţii şi coaliţii care au reunit unele dintre cele mai cunoscute companii din România, dar şi ONG-uri civice. Scopul: Să convingă autorităţile să îmbunătăţească legislaţia sau să schimbe politici de larg interes pe zone precum siguranţa la incendiu sau eficienţa energetică.

Iar pentru asta a construit şi campanii de advocacy complexe, care de cele mai multe ori au adus modificări importante.

Lucian este de mulţi ani în zone care ţin de comunicare cu societatea.

Cu o diplomă de facultate şi una de master în domeniul relaţiilor internaţionale, mai precis relaţiile SUA-Rusia după 11 septembrie 2001, el a lucrat câţiva ani în presă, mai întâi ca jurnalist de Externe, apoi de Politică Internă. Ultimul loc de muncă în presă a fost la Ziare.com, unde a fost Coordonatorul Departamentului Politic şi Senior Editor.

A trecut apoi în comunicare, într-o agenţie de Public Affairs unde a lucrat pentru unele dintre cele mai importante companii şi asociaţii din România.

Din 2017 este la ROCKWOOL Romania, filiala locală a liderului mondial în domeniul vatei bazaltice, folosită în construcţii. Acolo se ocupă de comunicarea pentru noua fabrică din România, de 50 de milioane de euro a grupului, dar mai ales de campanii pentru siguranţa la incendiu şi eficienţă energetică în clădiri. Lucian a fost timp de 2 ani preşedintele Consiliului Director al ROENEF – Asociaţia pentru Promovarea Eficienţei Energetice – şi are la activ o serie de succese în zona îmbunătăţirii legislaţiei prin dialog cu autorităţile.