Lansare de carte „Sinaia în vremea regilor”
 

Fundaţia Calea Victoriei şi Editura Art Historia vă invită la evenimentul lansării albumului de fotografie istorică „Sinaia în vremea regilor”. Evenimentul, cu intrare liberă, va avea loc la Galeria Artelor a Cercului Militar Naţional – intrare din Bulevardul Regina Elisabeta.

La eveniment participanţii pot achiziţiona volumul înaintea lansării lui în librării, care poate constitui un frumos cadou de Crăciun pentru cineva drag. Publicul va beneficia de o reducere de 25%, costul albumului fiind de 60 45 lei.

De asemenea, va exista şi o sesiune de autografe în încheierea lansării de carte, oferite de autorii cărţii: Alina Huzui-Stoiculescu, Robert Stoiculescu şi Emanuel Bădescu.

Lucrarea se bazează pe informaţiile adunate de doamna Alina Huzui-Stoiculescu pentru teza sa de doctorat „Sinaia. Peisajul urban montan” şi entuziasmului lui Robert Stoiculescu şi Radu Oltean – coordonatorul proiectului.

Partea de text, care acoperă cam un sfert din album, prezintă o istorie succintă, dar foarte interesantă a evoluţiei staţiunii Sinaia între anii 1870-1948. Majoritatea fotografiilor publicate în volum au fost selectate cu atenţie din bogata colecţie de fotografie veche a Cabinetului de Stampe al Bibliotecii Academiei Române. Din acest motiv, în proiect a fost cooptat şi domnul Emanuel Bădescu, curatorul acestei secţii de fotografie veche, care a scris un capitol dedicat primilor fotografi ai Sinăii.

Albumul conţine peste 150 de imagini (fotografii de epocă, o hartă, câteva lucrări de grafică), majoritatea inedite, selectate şi din colecţiile Arhivelor Naţionale sau ale unor colecţii particulare, motiv pentru care le mulţumim încă o dată.

Participarea se face pe bază de înscriere pe mail la contact@victoriei.ro, având în vedere că locurile sunt limitate.

Inscrie-te la acest atelier »

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informatii despre cele mai noi ateliere si evenimente!