Kristina Dragomir

Kristina Dragomir este artist plastic, designer internaţional de pălării şi doctor în arte vizuale cu o experinţă de 14 ani în domeniul modei şi peste 25 de ani în domeniul artelor plastice. Este un artist profesionist complet, ce acoperă o vastă arie de domenii, fiind specializată şi în metodica predării limbajului plastic, specializare atestată de un masterat în Pedagogia Artei.

De-a lungul anilor a participat la numeroase expoziţii de pictură şi de grafică, personale şi de grup, expunând în majoritatea Galeriilor Bucureştene, la Saloane de Artă Municipale şi Naţionale, şi la Institutul Cultural Român din Veneţia şi din Roma.

Din anul 2000 devine membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România la Filiala de Pictură şi apoi la cea de Grafică Publicitară, iar din anul 2013 este Furnizor Oficial al Casei Regale Române fiind şi creatorul din spatele brandului „Kristina Dragomir Millinery”.

Talentul său i-a adus o reputaţie internaţională, creaţiile sale fiind prezente în cele mai exclusiviste concept store-uri şi în muzee de artă din ţară şi din străinătate: Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti, Fashion Museum din Anvers şi Muzeul de Artă Contemporană din Chicago. Creaţiile sale au fost selectate şi în primele 50 Best Design Worldwide conform publicaţiei WeAr Global Magazine, iar acum completează ţinuta mai multor staruri internaţionale ca Lady Gaga, Elle Fanning, Katy Perry, Rita Ora, Janelle Monae, Jenner Kendall, Devon Aoki sau Chiara Ferragni.

Abordarea inedită a formei pălăriei, în care formaţia sa artistică joacă un rol semnificativ la nivelul întregii construcţii volumetrice, reprezintă interesul central al Kristinei Dragomir, devenind şi semnătura distinctivă a unei artiste reprezentative pentru generaţia sa.