Justina Irimia

Justina Irimia este expert în comunicare. A absolvit Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine a Universităţii din Bucureşti. A studiat timp de un semestru la Université Paris 12. A publicat articole în Revista 22, Dilema şi Observator Cultural şi a tradus pentru revista Secolul XX.

Filolog fidel artei cuvântului, şi-a descoperit vocaţia scrisului relativ târziu şi, surprinsă de latenţa sa, a început să o cultive tot mai intens. Crede cu convingere că pictorul e un scriitor, la fel cum scriitorul rămâne, în situaţia ideală, cel mai savuros pictor.

A călătorit pe toate continentele, dar, dintre oraşele din cele 29 de ţări vizitate, doar Buenos Aires a convins-o că trebuie să scrie despre el şi să ajute o societate cunoscută în America Latină drept Parisul Sudului, şi în Europa drept oraşul lui Borges şi al tangoului, să se lase descoperită şi înţeleasă.

În cei doi ani petrecuţi în capitala argentiniană a purtat discuţii atât cu sociologi, psihologi, istorici, jurnalişti, profesori şi filozofi, cât şi cu prieteni şi cunoscuţi, pentru a putea contura şi analiza etosul local.