Iulia-Victoria Neagoe
 

Am început să creez amestecuri olfactive şi macerate de pe la 4 ani şi am fost autodidact foarte mulţi ani.

Parfumeria pentru mine este un mod de viaţă şi a mers în paralel cu multe alte şcoli şi cursuri: Facultatea de Construcţii, Masterul de management, Doctoratul în Inginerie Civilă, Design de interior, Curs acreditat de make-up şi multe alte cursuri legate de artă.

În 2008 am fost admisă la un master în Biochimie, la Universitatea Johannes Kepler cu lucrarea de disertaţie „Considering that the role of olfactory system is the transmission of information received from the odorant molecule to the brain, what types of stimuli from environment awaken certain reactions in the limbic system? Case study – Natural Perfumery and Aromacology”

În aceeaşi perioadă am început studiul practic al artei parfumeriei în diverse ateliere artizanale de parfumerie de unde am „furat” secrete despre prepararea parfumurilor.

Întoarsă în România, colaborez cu Facultatea de Arhitectură USH unde îmi perfecţionez abilitatea de a preda, o altă pasiune care îmi guvernează viaţa.

În iunie 2014 am lansat oficial propriul brand de parfumerie naturală artizanală „Luviane Atelier de Parfumerie” în cadrul căruia creez emoţii şi amintiri olfactive – produse de parfumerie în serie mică (elixiruri, parfumuri solide, parfumuri ambientale pentru locuinţe şi sedii de firme, parfumuri pentru diferite branduri şi evenimente publice sau private), dar şi parfumuri sur-mesure cu certificat de conformitate şi garanţia păstrării secretului reţetei parfumului şi parfumuri cu rol terapeutic respectând principiile aromacologiei.

La începutul anului 2016 am început primele ateliere olfactive pentru a educa publicul în această direcţie. Scopul este de a descoperi esenţele rare şi preţioase dar şi de a înţelege alternanţa şi tăria parfumurilor, asocierea şi recunoaşterea mirosurilor şi nu în ultimul rând, cum funcţionează ingredientele separat dar şi în cadrul acordurilor olfactive.


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!