Istoria românilor – Atelier pentru liceeni (14-17 ani) (6-10 iulie)

Cele cinci întâlniri au loc zilnic: luni 6, marţi 7, miercuri 8, joi 9 şi vineri 10 iulie, de la 16.30 la 18.00. Cursul are loc şi online, şi la sediul fundaţiei, dacă o va permite contextul.

Hai la un curs de istorie altfel. Cum? Online, live, interactiv. Adică pe gustul tău. Cu întrebări, cu informaţii relevante şi puse în context.

La finalul celor 5 întâlniri vei vedea că ai reţinut mai simplu şi pe termen lung fapte şi concepte istorice importante pentru cultura ta generală.

Vei parcurge împreună cu lectorul cele mai importante etape istorice din evoluţia poporului român. Afli poveşti din viaţa cotidiană a oamenilor ce au trăit în epoci diferite şi le discuţi înţelesul, cu colegii tăi.

Temele celor 5 întâlniri:

1. Povestim despre daci, romani şi perioada medievală. Înţelegem cum s-a format poporul român, de ce au existat provincii separate pentru câteva sute de ani, care au fost domnitorii importanţi şi care este moştenirea lor culturală, prezentă până astăzi.

2. Revolte şi revoluţii în istoria românilor. Discutăm despre direcţiile culturale pe care le trasează secolul al XIX-lea.

3. Familia Regală. Vorbim despre cele două Războaie Mondiale şi transformările resimţite în ţară în urma lor.

4. Istoria ultimilor 70 de ani. Perioada comunistă este prea putin dezbătută în şcoală. Ne vom îndrepta atenţia şi spre perioada contemporană, ca să înţelegem ce s-a întâmplat în decembrie 1989 sau în primăvara anului 1990. Ajungem la momentul integrării României în structuri internaţionale, precum Uniunea Europeană sau NATO.

5. Facem un tur ghidat, online, la care înveţi cum să cauţi urme ale istoriei în oraşul în care locuieşti. La curs vei explora online străzile din zona Grădina Icoanei, din Bucureşti.

imagine:  George Ion via Pixabay

Înscrie-te la acest atelier »