Ioana Marinescu
 

Eu sunt Ioana, designer floral, sunt mamă, specialist în comunicare, creator de conţinut şi blogger. Sunt consilier acreditat pentru dezvoltare personală şi trainer.

Am descoperit pasiunea pentru flori în urmă cu peste zece ani, când eram în concediu de maternitate şi am participat la un curs de Ikebana.

Am realizat atunci că florile îmi schimbă starea şi îmi aduc o altă energie. Datorită lucrului cu florile am depăşit depresia post-natală şi m-am reechilibrat într-o perioadă în care nu mă mai regăseam. Am urmat un curs de designer floral certificat şi am început să creez aranjamente florale pentru nunţi, botezuri şi evenimente corporate, dar şi cadouri florale personalizate.

Pentru o perioadă, am renunţat la flori, dar ele au revenit în viaţa mea, tot atunci când am avut nevoie de echilibru şi regăsire. După divorţ, care a reprezentat o cumpănă majoră în viaţa mea, am aprofundat dezvoltarea personală, m-am certificat ca şi consilier de dezvoltare personală şi am redescoperit florile şi lucrul cu ele.

De data aceasta, am căutat să le cunosc dintr-o nouă perspectivă, aceea a energiei pe care o transmit, a mesajului pe care îl poartă fiecare sortiment. Am cercetat proprietăţile lor terapeutice şi modul în care lucrul cu florile ne poate ajuta în susţinerea proceselor de dezvoltare personală şi vindecare

Pe parte de dezvoltare personală, lucrez cu persoane care au nevoie să îşi regăsească puterea interioară şi am creat  o metoda proprie, care îmbină consilierea cu designul floral. Pe parcursul şedinţelor, folosesc semnificaţia florilor şi culorilor pentru a te ajuta să îţi descoperi emoţiile. Lucrul cu mâinile pentru realizarea aranjamentului floral te ajută să vorbeşti mai liber, mai detaşat despre provocarea ta şi să găseşti soluţiile cu mai multă claritate.


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!