Interviu Karina Nagy – lectorul Şcolii de Vară de Dicţie şi Actorie

Interviu realizat în cadrul proiectului Laboratorul Schimbării

Karina Nagy este actriţă şi psiholog şi a colaborat ca lector al Şcolii de vară de Dicţie şi Actorie, în cadrul proiectului Laboratorul Schimbării.

Liliana Preda:  Cum a fost experienţa de a le preda refugiaţilor?

Karina Nagy: A fost un schimb de experienţă înnobilant. Am avut posibilitatea de a intra în contact cu spiritul lumii arabe prin intermediul cursanţilor de diverse vârste.

Liliana Preda: A trebuit să schimbi modul de abordare al cursului pentru acest public?

Karina Nagy: Da. A fost necesar să pliez pe structura valorilor interioare ale cursanţilor exerciţiile şi practica de lucru.

Liliana Preda: Care e fost principalul obstacol pe care a trebuit să-l depăşeşti în susţinerea cursului?

Karina Nagy: Limba a fost unul dintre ele. În rest, respectul pentru valorile cursanţilor m-a ajutat să pot lega o relaţie de lucru autentică.

Liliana Preda: Ce ţi-ai dorit să înveţe participanţii la acest curs?

Karina Nagy: Cum sa aibă o încredere mai mare în sine, să depăşească momentele conflictuale şi nu în ultimul rând sa poată fi cum îşi propun, oricât de mare ar fi provocarea.

Liliana Preda: Cu ce te-a îmbogăţit această experienţă?

Karina Nagy: Am avut ocazia să pot face o analiză introspectivă a unui segment de populaţie cu care nu am avut până acum onoarea sa ma întâlnesc. Am descoperit o perspectiva bună şi hrănitoare asupra vieţii.

Proiectul Laboratorul schimbării este un proiect cultural co-finanţat de  Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.