Interviu cu Samira Esfahani – participantă la Şcoala de Vară de Fotografie

Interviu realizat în cadrul proiectului Laboratorul Schimbării

Liliana Preda:  De ce ţi se pare util acest curs?

Samira Esfahani: Cred că este important să ştim cum să realizăm o fotografie. În cadrul cursului am aflat multe informaţii folositoare pe care nu le cunoşteam înainte.

Liliana Preda: Ce ai învăţat la curs?

Samira Esfahani: Am învăţat despre tehnicile de folosire a luminii în cadrul fotografiilor realizate. Cât de important este să ţii cont de lumina prezentă în cadrul imaginii.

Liliana Preda: Cum ţi s-a părut atmosfera la curs?

Samira Esfahani: A fost un curs plin de informaţii utile care ne-au solicitat atenţia. A fost si o parte practică în cadrul căreia am facut poze. M-am bucurat când am arătat lectorului fotografiile realizate, iar acesta mi-a spus că sunt nişte poze reuşite.

Liliana Preda: Cum o să te ajute in viitor acest curs?

Samira Esfahani: Voi reţine importanţa luminii într-o fotografie. De când am aflat acest detaliu, de fiecare dată când fac o fotografie am grijă să prind lumina corectă în imagine (de exemplu să nu stau cu spatele la soare).

Proiectul Laboratorul schimbării este un proiect cultural co-finanţat de  Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.