Interviu cu Samira Esfahani – participantă la Şcoala de Vară de Dicţie şi actorie

Interviu realizat în cadrul proiectului Laboratorul Schimbării

Liliana Preda:  De ce ţi se pare util acest curs?

Samira Esfahani: Cursul de actorie m-a învăţat lucruri noi. Eu credeam că nu vom reuşi niciodată să fim actori, dar lectorul care ne-a învăţat ne-a spus că se poate, că putem interpreta orice rol ne propunem. A fost interesant, de asemenea şi pentru copiii care au participat, a fost distractiv.

Liliana Preda: Ce ai învăţat la curs?

Samira Esfahani: Am învăţat multe tehnici legate de respiraţie. Obişnuiam să inspire şi să expir într-un ritm mai alert, dar participând la acest curs am învăţat că nu procedam corect. Ne-a arătat câteva reguli care ne-au ajutat să dozăm aerul corect. La curs, fiecare participant a primit câte un rol pe care l-a interpretat. În interpretarea rolului meu am reuşit să mp transpun atât de mult în rolul personajului încât trăiam sentimentele personajului chiar şi după ce plecam de la curs. Simţeam că am intrat în pielea personajului şi m-am indentificat cu acesta.

Liliana Preda: Cum ţi s-a părut atmosfera la curs?

Samira Esfahani: A fost o atmosferă foarte veselă. Lectorul ne-a propus câteva jocuri în care ne-am implicat cu toţii şi care ne-au amuzat. A fost foarte interesant. O atmosferă relaxantă şi amuzantă.

Liliana Preda : Atelierul te-a ajutat să înţelegi mai bine societatea în care locuieşti acum?

Samira Esfahani: M-a ajutat să înţeleg mai bine cum reacţionează oamenii în diferite situaţii. Prin rolurile jucate am învăţat să recunosc caracterul oamenilor şi cum pot interacţiona cu aceştia.

Liliana Preda: Cum o să te ajute in viitor acest curs?

Samira Esfahani: Participând în ultimele două luni la toate cursurile desfăşurate, am învăţat foarte multe lucruri pe care nu le cunoşteam înainte şi care mă vor ajuta în viitor.

Proiectul Laboratorul schimbării este un proiect cultural co-finanţat de  Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.